Konservatorius V. Urbonavičius traukiasi iš Vilniaus tarybos, suspenduoja narystę TS–LKD

Už partijos kolegą Arvydą Sekmoką balsavęs konservatorius Vidas Urbonavičius traukiasi iš Vilniaus miesto savivaldybės tarybos ir suspenduoja narystę Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijoje.

Vidas Urbonavičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vidas Urbonavičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-31 14:40, atnaujinta 2018-08-31 15:07

„Vyriausiajai rinkimų komisijai įteikiau atsistatydinimo iš tarybos narių prašymą, sustabdžiau narystę partijoje. Pasitariau su kolegomis partijoje, frakcijoje ir priėmiau tokį sprendimą“, – BNS penktadienį sakė V. Urbonavičius.

Konservatorių frakcijos savivaldybės taryboje seniūnas Valdas Benkunskas sako, kad šioje situacijoje tai buvo vienintelis įmanomas sprendimas.

„Jei tai klaida, tai yra skaudi klaida, bet už ją turi būti atsakyta“, – BNS sakė jis.

Liberalų frakcija penktadienį išplatino pranešimą, kad šiuo metu renkami parašai už V. Urbonavičiaus pašalinimą iš miesto tarybos dėl balsavimo už kolegą, kuris užfiksuotas vaizdo kameromis šią savaitę vykusio tarybos posėdžio metu.

Konservatorius balsavo už tuo metu salėje nebuvusį A. Sekmoką tarybai svarstant klausimą dėl rekomendacijų skiriant stebėtojų tarybų narius į Vilniaus miesto savivaldybės kontroliuojamas bendroves.

Tai pastebėjęs meras liberalas Remigijus Šimašius teikė klausimą perbalsavimui iš viso tris kartus, galutiniame balsavime A. Sekmoko balsas nebuvo užskaitytas.

TS–LKD frakcija V. Urbonavičių yra delegavusį į opozicijai priklausantį Kontrolės komiteto pirmininko postą. Anksčiau šis konservatorius partijai atstovavo savivaldybės Antikorupcijos komisijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.