V. Ušackas sprendimą dėl prezidento rinkimų jau priėmė

Politikas Vygaudas Ušackas anonsuoja, kad rugsėjo 5 dieną, trečiadienį, Kaune paskelbs savo sprendimą dėl dalyvavimo artėjančiuose prezidento rinkimuose.

V.Ušackas teigia, kad sprendimą dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose jau priėmė. <br>M.Patašiaus nuotr.
V.Ušackas teigia, kad sprendimą dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose jau priėmė. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 3, 2018, 11:44 AM, atnaujinta Sep 3, 2018, 3:33 PM

Išplatintame pranešime spaudai politikas rašo, kad sulaukė didelio rinkėjų palaikymo.

„Priėmiau galutinį sprendimą dėl dalyvavimo 2019 m. vyksiančiuose Lietuvos Respublikos prezidento rinkimuose. Jį skelbdamas norėsiu ne tik atvirai paaiškinti savo motyvus, bet ir atskleisti aplinkybes, paskatinusias mane apsispręsti būtent taip. Sprendimas dėl dalyvavimo rinkimuose bus paskelbtas trečiadienį, rugsėjo 5 dieną, lygiai 12.00 val. prie Kauno pilies, greta „Laisvės kario“. Džiaugiuosi kviesdamas čia atvykti iš savo gimtojo Skuodo. Galutinį sprendimą dėl dalyvavimo rinkimuose priėmiau per pastaruosius mėnesius, sulaukęs tūkstančių Lietuvos žmonių žinučių, išsakančių požiūrį dėl dabartinės situacijos valstybėje. Savo laiškuose žmonės skatino, prieštaravo, išsamiai ir lakoniškai atskleidė svarbiausias Lietuvą apnikusias problemas“, – išplatintame pranešime rašė V.Ušackas.

Jis teigė, kad labai džiaugiasi ir užsienio lietuvių bendruomenės palaikymu.

„Ypač džiugu ir netikėta buvo per pastarąjį mėnesį sulaukti JAV ir Didžiosios Britanijos lietuvių bendruomenių palaikymo. Vieningų laiškų, po kuriais pasirašė per 2 tūkst. iškiliausių Kauno, Klaipėdos, Šaulių ir Vilniaus žmonės – kultūros, mokslo, medicinos, pilietinių, verslo ir visuomeninių organizacijų atstovų. Taip pat tremtinių, politinių kalinių, laisvės kovotojų organizacijų nariai“, – rašė politikas.

Jo teigimu, pats suskaičiuoja daugiau nei 10 tūkstančių jo rėmėjų.

„Skaičiuoju, kad šiuo metu vienu ar kitu būdu savo nuomonę man išsakė daugiau nei 10 tūkst. žmonių ir šis skaičius vis dar sparčiai auga. Už tai esu nepaprastai dėkingas.

Todėl tikiuosi jų supratingumo, palaikymo ir nepertraukiamo ryšio ir po rugsėjo 5 dienos. Nes svarbiausias visos Lietuvos bendruomenės tikslas yra sutelktas darbas kuriant Lietuvos ateitį ant tvirtų moralinių pamatų“, – teigė V.Ušackas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad šis kandidatas visuomenės apklausose yra laikomas vienas iš realiausių, nors ir nepatenka į top trejetuką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.