Konservatorių prezidiumas vertins V. Ušacko veiksmus, aptars kandidatus į merus

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumas antradienį vertins Mažeikių skyriaus pirmininkės Linos Rimkienės kaltinimus partijos nariui Vygaudui Ušackui, susijusius su jo galimu dalyvavimu kitų metų prezidento rinkimuose.

Gabrielius Landsbergis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2018, 6:22 AM

Partijos prezidiumui prieš kelias savaites persiųstame L. Rimkienės laiške rašoma, kad būsimą dalyvavimą rinkimuose V. Ušackas derina su vietos verslininkais, apeidamas partijos skyrių.

„Mielas Vygaudai, atvykęs į Mažeikius prieš kelias savaites čia įsteigėte keistą darinį – rinkiminę „Vyčio kuopą“, kuri, mano žiniomis, dirbs kaip vietinis jūsų rinkimų štabas rinkimų kampanijos metu“, – teigiama laiške.

V. Ušackas savo ruožtu yra paaiškinęs, kad „Vyčio kuopos“ yra jo visuomeniniai rėmėjai.

Pirmadienį 53 metų diplomatas, buvęs užsienio reikalų ministras pranešė, kad savo sprendimą, ar dalyvaus kitų metų prezidento rinkimuose paskelbs šį trečiadienį.

Anksčiau jis tvirtino tikintis, kad iškovos teisę būti TS-LKD kandidatu į prezidentus, ir teigė kitų scenarijų nesvarstantis. Tačiau kai kurie partijos nariai priekaištavo dėl susitikimuose su žmonėmis nuskambėjusių V. Ušacko svarstymų, kad jis net ir negavęs TS-LKD paramos dalyvaus prezidento rinkimuose.

Konservatoriai kandidatą į rinkimus žada atrinkti per išankstinius rinkimus pačioje partijoje.

Parlamentaras konservatorius Žygimantas Pavilionis taip pat siekia būti iškeltas TS-LKD kandidatu per prezidento rinkimus. Buvusi finansų ministrė, Seimo narė Ingrida Šimonytė minėjo, kad jei partijos bendražygiai iškels jos kandidatūrą, ji svarstys, kokį sprendimą priimti.

Partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis yra sakęs, kad partija svarstytų remti ir ekonomisto Gitano Nausėdos kandidatūrą, nes išankstiniuose TS-LKD rinkimuose galės dalyvauti ir nepartiniai politikai.

Prezidento rinkimai vyks kitų metų gegužę.

TS-LKD prezidiumas antradienį taip pat svarstys kandidatus į merus kitų metų savivaldos rinkimuose. Prieš prezidiumo posėdį savo vertinimą pateiks ir partijos centrinis atrankos komitetas, jam vadovauja partijos pirmininkas G. Landsbergis.

„Rytdienos komiteto posėdis tik techninė rekomendacija, sprendimą dar turės priimti prezidiumas, o patvirtinti taryba. Tad paties posėdžio labai nesureikšminu“, – BNS sakė G. Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.