Valdančiųjų ir „tvarkiečių“ sutartis jau tuoj, bet pastarieji nežino, ko iš jų nori

Iki Lietuvos valstiečių ir žaliųjų ir „Tvarka ir teisingumas“ frakcijų sutarties pasirašymo liko visai nedaug. Seimo pirmininkas antradienį pasakojo, kad ji turėtų būti pasirašyta kitą savaitę – tik prasidėjus rudens Seimo sesijai.

Vytautas Kamblevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vytautas Kamblevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2018, 11:00 AM

Šia proga frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Vytautas Kamblevičius Seime surengė spaudos konferenciją, kurioje papasakojo, dėl kurių punktų labiausiai yra sunerimę.

„Norėjome dar kartą pabrėžti, kad yra esminiai klausimai, kurie mus labai jaudina, norėtume, kad koalicijoje jie būtų sprendžiami aukščiausiu lygiu. Yra numatyta 15 mūsų punktų, tačiau mus dar neramina klausimai dėl lengvatinio 9 proc. tarifo gaminant šilumą naudojamam kurui, didžiųjų prekybos centrų darbo savaitgaliais apribojimo, daugiabučių renovacijos, vaikų pinigų“, – kalbėjo politikas.

Jis atviravo, kad žino, ko jie nori iš valstiečių, bet nežino, ko valstiečiai nori iš jų.

„Mes iš jų nieko daug nebenorime, kadangi mūsų programoje yra numatytos mūsų sprendžiamos problemos ir klausimai. Mes įvardijome 15 jų, kad šitos programinės nuostatos būtų įvykdytos. Valdantieji irgi iš mūsų per daug nenori“, – kalbėjo V.Kamblevičius.

Dar kartą perklaustas, koks tada tikslas jungtis, jei valdantieji iš „tvarkiečių“ nieko nenori, teigė, kad apie nediskutavo. „Labai sunku atsakyti, kadangi šio klausimo mes nediskutavimo, todėl skaityti mintis, ko nori valdantieji, negaliu. Ateitis parodys“, – teigė politikas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad „tvarkiečiai“ norėtų į bendradarbiavimo susitarimą įtraukti įsipareigojimą, kad minimali mėnesio alga siektų ne mažiau kaip 50 proc. vidutinio atlyginimo, o vidutinis darbo užmokestis kitąmet būtų 1000 eurų, kad būtų įteisinti tiesioginiai seniūnų rinkimai, tarėjų institutas teismuose, nustatytas lengvatinis 9 proc. tarifas gaminant šilumą naudojamam kurui, gerokai padidintas finansavimas neformaliam ugdymui, įvestos privalomos gyventojų apklausos savivaldybėse.

Taip pat „tvarkiečiai“ siekia riboti didžiųjų prekybos centrų darbo laiką savaitgaliais, sudaryti galimybę darbo užmokestį mokėti keturis kartus per mėnesį, daugiau lėšų skirti būsto renovacijai ir panašiai. 

Valstiečiai savo ruožtu siūlo „Tvarkos ir teisingumo“ atstovui Seimo vicepirmininko pareigas.

Bendradarbiavimo susitarimą pasirašytų Valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos socialdemokratų darbo bei „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime. Partija „Tvarka ir teisingumas“ Seime turi septynis narius, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija – 55, Lietuvos socialdemokratų darbo frakcija – 11 narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.