Gintaras Nenartavičius: Apgavome ne suomius, o patys save

1939 metais Kauno sporto halėje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sutriuškino Suomijos atstovus 112:9, ir tai yra didžiausia mūsų šalies krepšininkų pergalė per visą istoriją.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2018, 7:14 AM, atnaujinta Sep 7, 2018, 9:14 AM

Gal Suomijos krepšinio istorikai ir galėtų pasakyti, kad tada jų rinktinėje žaidė ne visi geriausi krepšininkai, bet tai niekam nerūpi. Faktas kaip blynas – mes nugalėjome suomius 103 taškų skirtumu.

Praėjus beveik 80 metų Europoje krepšinį mokančių žaisti šalių skaičius gerokai išaugo, o užvakar visas pasaulis sužinojo, kad Suomija sutriuškino Lietuvą 103:75. Sakote, ne rinktinę, o Vilniaus „Perlą“? Suomiai nieko apie tai negirdėjo.

Kai prieš mėnesį Lietuvos krepšinio federacija (LKF) iškilmingai paskelbė, kad susitarė su Suomija dėl kontrolinių rungtynių, pranešime buvo cituojamas suomių treneris, kuris nedrąsiai kalbėjo apie galimybę įveikti labai stiprius ir gerbiamus lietuvius.

Užvakar H.Dettmanno svajonė išsipildė, bet vargu ar jis itin džiaugėsi pergale prieš Vilniaus „Ryto“ dublerius.

Tiesa, po 50 eurų už bilietą suploję žiūrovai džiūgavo, kai trečiajame kėlinyje Suomijos krepšininkai surengė spurtą 29:2 ir palaužė pavargusius 18-mečius.

Prasidėjus rungtynėms nuostabos neslėpė ir mūsiškiai žiūrovai, kurie TV3 programoje matė Suomijos ir Lietuvos rinktinių rungtynių anonsą.

Štai M.Blaževičiui rugsėjo 1-ąją sukako tik 17 metų, bet apsivilkęs Lietuvos rinktinės aprangą jis Suomijoje pelnė 25 taškus ir turėtų tapti rekordininku: ar koks nors žaidėjas debiutuodamas nacionalinėje komandoje yra tiek įmetęs?

O jeigu be ironijos, tai krepšinio parodija Espo mieste tik dar kartą parodė, kad valstybe valstybėje tapusi LKF nesusitvarko savo kieme. Nors jos vadovas A.Sabonis vis dar vadinamas vienu įtakingiausių šalies asmenų, jam nepavyksta, o tikriausiai ir nesinori įvesti tvarkos. Net ramusis rinktinės treneris D.Adomaitis pratrūko sužinojęs, jog vos surankios 12 žaidėjų pasaulio čempionato atrankos mačams rugsėjo mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.