Neįvykusios vakarienės atgarsiai – R. Žemaitaitis sveikina valstiečių lyderį nusprendus neiti

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ teigė, kad palaiko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos pirmininko Ramūno Karbauskio sprendimą neiti į prezidentės Dalios Grybauskaitės organizuotą neformalią vakarienę.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-07 08:40, atnaujinta 2018-09-07 09:15

„Manau, kad R.Karbauskis labai gerai padarė, kad atsisakė eiti. Tas konfliktas, kuris yra jaučiamas ne tik Seime, bet ir visuomenėje tvyrantis, tai nėra gerai“, – aiškino politikas.

Jis jautėsi šiek tiek įsižeidęs, kad D.Grybauskaitė, bandydama sutaikyti opoziciją ir valdančiuosius, į vakarienę kvietėsi tik 2 partijų atstovus – valstiečių ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų.

„Aš manau, kad didžiausia bėda buvo padaryta, kad į vakarienę buvo pakviestos tik dvi politinės partijos. Toks, sakyčiau, demokratijos pažeminimas, kitų parlamentinių partijų paniekinimas. Lyg visos kitos partijos yra niekam tikusios“, – žiniasklaidoje pasklidusius gandus apie vakarienę komentavo R.Žemaitaitis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad trečiadienį žiniasklaidoje pasirodė informacija, jog prezidentė kvietė Seimo vadovą, premjerą, valstiečių lyderį ir konservatorių vadovą bendros vakarienės, tačiau neoficialus kvietimas greitai buvo atšauktas. To priežastys nėra aiškios, tačiau valstiečių lyderis ne kartą yra pareiškęs, kad į Prezidentūrą neis, kol D.Grybauskaitė viešai neprabils apie savo ir buvusio Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio elektroninius laiškus.

Ketvirtadienį apie šį susitikimą lakoniškai kalbėjo ir šalies prezidentė, Seime susitikusi su Seimo valdyba.

„Vien kvietimo nepakanka, turėjome netolimą pavyzdį, kai idėja, kad reikia kalbėtis, nebuvo priimta. Tada vien tik norų skelbimo, kad kas nors pakvies ir būtinai kažkas atbėgs, nepakanka. Turi būti supratimas, kad jau laikas kalbėtis“, – ketvirtadienį sakė D.Grybauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.