Vilniaus vicemero kelionė į Belgradą patraukė sostinės konservatorių dėmesį

Sostinės konservatoriai, reaguodami į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją dėl neskaidrios Vilniaus vicemero Lino Kvedaravičiaus veiklos, kreipėsi į savivaldybės Antikorupcijos bei Etikos ir procedūrų komisijas.

 Linas Kvedaravičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Linas Kvedaravičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-07 13:54

Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas L. Kvedaravičius 2018 m. gegužės 17-20 dienomis vyko į Eurolygos jaunimo krepšinio turnyrą Belgrade su krepšinio klubo „Lietuvos rytas“ jaunimo komandos delegacija.

Kreipimesi teigiama, kad nėra aišku, kas apmokėjo L. Kvedaravičiaus kelionės ir gyvenimo išlaidas. Taip pat pažymima, kad L. Kvedaravičius viešai yra nusišalinęs nuo bet kokių su krepšinio klubu VšĮ KK „Statyba“ susijusių klausimų, kadangi jo sūnus turi galiojančią sutartį su klubu. Todėl tokiu elgesiu L. Kvedaravičius vykdė ne tik neskaidrią veiklą, bet ir supainiojo viešuosius ir privačiuosius valstybės tarnyboje.

„Lino Kvedaravičiaus santykis su krepšinio klubu „Rytas“ atrodo labai keistai. Jis turėtų apskritai būti nusišalinęs nuo bet kokių klausimų, susijusių su klubu. Vis dėlto realybėje yra visiškai kitaip – matome, kad vicemeras vienasmeniškai priiminėja sprendimus dėl klubo ateities, pats save deleguoja į keliones ir aktyviai dalyvauja klubo valdyme. Susidaro įspūdis, kad ne Vilniaus miesto savivaldybė, o L. Kvedaravičius yra krepšinio klubo dalininkas“, – teigė Savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos atstovas Adomas Bužinskas.

TS-LKD frakcija sostinės taryboje komisijų prašo atsakyti, ar buvo faktinis dokumentas, pagrindžiantis, kad L. Kvedaravičius sulaukė išskirtinio kvietimo vykti į Eurolygos turnyrą kartu su krepšinio klubo „Lietuvos rytas“ delegacija. Taip pat klausiama, kokiu būdu ir kada L. Kvedaravičius sumokėjo krepšinio klubui už kelionės išlaidas.

Visi šie klausimai L. Kvedaravičiui jau buvo viešai pateikti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje, tačiau tuomet L. Kvedaravičius į juos atsakyti atsisakė.

Paulina Levickytė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.