„Tvarkiečių“ rietenos tęsiasi: P. Gražulis atvirame laiške R. Žemaitaičiui drabstosi kaltinimais

„Tu tapai tų, kurie užvaldė Lietuvą dalimi. Už tai, kad būtų leista pasirodyti TV ar žiniasklaidoje, už tai kad tave pagirtų Grybauskaitė ar konservatoriai, pavadintų jaunu, moderniu lyderiu, tu pradėjai jiems tarnauti“, – tokiais žodžiais Petras Gražulis kreipiasi į partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininką Remigijų Žemaitaitį.

P. Gražulis atviru laišku kreipiasi į partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininką R. Žemaitaitį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
P. Gražulis atviru laišku kreipiasi į partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininką R. Žemaitaitį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2018, 4:31 PM, atnaujinta Sep 9, 2018, 4:33 PM

Lrytas.lt redakciją pasiekė atviras P. Gražulio laiškas, kuriame jis skambiu kreipiniu „Remigijau, kitus purvindamas švaresniu netapsi“, kreipiasi į R. Žemaitaitį.

Laiške – klausimų ir kaltinimų lavina

„Mūsų Lietuva, – ne Lansbergio, Grybauskaitės, Jakilaičio, Siaurusevičiaus, Kubiliaus ar Masiulio projektas. Mus vienijo tai, kad visi manėme, jog prezidentą turi rinkti tauta ir tauta yra galutinis teisėjas.“

„Bet tu pradėjai skirstyti partijos narius į savus ir svetimus, „demokratiškus“ ir „kriminalinius“. Tu pats tapai ne visos partijos pirmininku. Tu, o ne kas nors kitas pradėjai dergti savo bendrapartiečius viešumoje“.

Tokius kaltinimus „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkui laiške žeria P. Gražulis.

Kaltinimus partijos kolegai lydi kontraverskiški klausimai.

„Papasakok, kodėl 2012 – 2016 metų kadencijoje nebuvai paskirtas Vidaus Reikalų ministru, ir kas buvo rašoma toje specialiųjų tarnybų pažymoje kuria D.Grybauskaitė viešai mosavo? Ir kur ji dingo? <..> Papasakok, už ką tavo žmona STT buvo paskelbta specialiąja liudytoja.<..> už ką tavo svainio įmonei pareikšti įtarimai dėl korupcijos“.

Laiško pabaigoje P. Gražulis partijos kolegai reiškia užuojautą: „Ilgai negalėjau suprasti, tu – naivus tuščiagarbis ar valdomas. Dabar atsakymą jau turiu. Priimk užuojautą“.

P. Gražulis siūlo alternatyvą

P. Gražulis ir kiti esamam partijos pirmininkui oponuojantys partijos nariai šiandien siekė sukviesti partijos tarybos posėdį Šiauliuose. Tačiau, R. Žemaitaičio teigimu, posėdis buvo neteisėtas, nes jame nebuvo kvorumo.

Vienas iš tarybos posėdžio klausimų – naujo partijos pirmininko bei prezidento rinkimai. Šiuose postuose posėdyje dalyvavę nariai norėtų matyti Rolandą Paksą.

Alternatyvą P. Gražulis aiškiai pateikė ir atvirame laiške. „Aš tikrai tavęs iš partijos pirmininkų neverčiu. Bet turiu savo nuomonę – pirmininku gali būti tik tas, kuris vienija visus partiečius, tik tas, kuris bus visos partijos, o ne jos dalies pirmininku. Toks, kaip Rolandas Paksas“.

R. Žemaitaičio toks elgesys nestebina

Susisiekus su R. Žemaitaičiu, šis tikino, kad prieš kelias minutes išlipo iš lėktuvo, todėl nėra susipažinęs su P. Gražulio laišku ir jo turinio komentuoti negali.

Politikas nebūtų linkęs sieti partijos kolegų elgesio su artėjančiais rinkimais ir galima R. Pakso viešųjų ryšių akcija. Anot R. Žemaitaičio, tai greičiau vidinių sąskaitų suvedinėjimas.

„Kai kurie partijos nariai yra nepatenkinti, kad partijoje yra atsisakyta asmenų su kriminaline praeitimi paslaugų, ir tokiu būdu išreiškia savo nepasitenkinimą“, – taip situaciją komentavo R. Žemaitaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.