Neblaivus vairavęs Kazachstano ambasados vairuotojas atšauktas iš tarnybos

Vilniuje neblaivus prie vairo sulaikytas Kazachstano ambasados Lietuvoje darbuotojas atšauktas į Astaną oficialiam patikrinimui, informavo šalies Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai.

 A.Vaitkevičiaus nuotr.
 A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2018, 4:26 PM

Kaip sakė Aibekas Smadiarovas, per policijos reidą praėjusią savaitę sustabdytas neblaivus vairuotojas – mechanikas tuo metu buvo tarnyboje ir vyko į ambasados teritoriją.

Lietuvos policija neblaivų 32-ejų ambasados Administracinio ir techninio personalo darbuotoją sulaikė rugsėjo 7-osios naktį, apie 3 val., ties Eigulių ir Geležinio Vilko gatvės sankryža.

Vyras automobilį „Toyota Avensis“ vairavo neblaivus – pasak policijos, jam nustatytas 1,40 promilės girtumas.

Pasak A. Smadiarovo, policija dėl pažeidimo nepateikė jokių kitų reikalavimų, susijusių su viešosios tvarkos pažeidimu ar chuliganizmu, dėl pareigūno atliekamas tarnybinis patikrinimas.

Lietuvoje galiojantis administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad transporto priemonių vairavimas, kai tai daro neblaivūs (nustatytas lengvas neblaivumas (daugiau negu 0,4 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės) vairuotojai, užtraukia baudą vairuotojams nuo 300 iki 450 eurų.

Jei girtumas viršija 1,5 promilės, Lietuvoje vairuotojui gresia baudžiamoji atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.