Nutekėjęs konservatorių planas nenustebino R. Karbauskio: „Tai yra KGB metodai“

Antradienį žiniasklaidoje pasirodęs Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų planas, kaip laimėti rinkimus, Seime kelia ir sąmyšį, ir juoką. Konservatoriai tvirtina, kad tai nėra jų planas, o valdantieji teigia, kad jų tai visiškai nestebina – nes opozicijos tikslas yra diskredituoti valdančiuosius.

Landsbergis,seimas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Landsbergis,seimas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2018, 11:01 AM

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis žurnalistams Seime antradienį teigė, kad jų ši informacija visiškai nenustebino

„Neskaičiau to dokumento, jo neturiu, skaičiau tik publikaciją. Galiu pasakyti vieną – tokie planai matyt buvo visada. Nes kaip veikia opozicija? Pagal planą ir veikia. Labai aiškiai yra tikslai išdėstyti, inutės, kurios skleidžiamos. Tai nėra nieko naujo mums, kad yra planas kaip mus diskredituoti“, – kalbėjo politikas.

Jis tokius veiksmus įvardino net kaip KGB metodus.

„V.Landsbergis labai tiksliai apibrėžė, kokiais metodais veikia konservatorių partija – tai yra KGB metodai. Nes diskredituoti vykdomąją valdžią, premjerą, pirmiausia yra užsienio žvalgybų interesas. Jeigu konseravtorių plane yra tas pats tikslas, tai išeina, kad jie ir veikia ne mūsų valstybės interesams“, – Seime žurnalistams sakė R.Karbauskis.

Konservatoriai sutrikę

Jurgis Razma teigė, kad tokio projekto, kuris pasirodė žiniasklaidoje

„Neteko tokio plano svarstyti, bet gal kokie mums palankūs analitikai ir ką nors siūlo. Mes svarstėmė vakar visiškai kitą dokumentą, absoliučiai nieko bendro su tuo neturi. Ten visai kitas tekstas, kol kas dar jis nenutekėjo, bet mes jį atvirai svarstysime. Visuomenė žinos tikrus dalykus, ką svartome ir planuojame“, – žurnalistams sakė J.Razma.

Konservatorių lyderį Gabrielių Landsbergį tokie klausimai prajuokino

„Nieko nenoriu komentuoti, tai yra juodraštiniai dalykai, kurie, nežinau iš kur atsirado. Nežinau, kaip jie iškyla į viešumą“, – sakė jis.

„Mūsų partijos tokių planų tikrai nėra“, – tvirtino konservatorius.

Paklaustas, ar tai yra visiška netiesa, konservatorių pirmininkas teigė, kad dalinai melas, dalinai tiesa. „Tai yra kažkoks išmonės, tiesos ir fantazijos mišinys“, – taip informaciją vertino jis.

Dokumento tekstas

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad žiniasklaidoje pasirodė dokumentas „Rekomenduojami Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų politinės ir rinkiminės strategijos metmenys“.

Jame teigiama, kad konservatoriams, norint laimėti visus artėjančius rinkimus rekomenduojama palaikyti Europos parlamento narį Antaną Guogą, megzti ryšius su Nagliu Puteikiu ir jo koalicija, neviešai remti Vilniaus miestą merą Remigijų Šimašių ir Aušrinę Armonaitę.

Taip pat, viešai smerkti valdžios planus – „būtų keliami pagrįsti klausimai dėl neskaidraus premjero Sauliaus Skvernelio asmeninio namo įsirengimo aplinkybių, Ramūno Karbauskio oligarchinės įtakos naudojantis „Agrokoncerno“ įmonės suteikiamais įrankiais, žemių, trąšų, deklaravimo istorijų priminimas, Artūro Skardžiaus apkaltos verti epizodai, kurie buvo buldozerio dėka Agnės Širinskienės sustabdyti“, – naujienų portale delfi.lt cituojamas dokumento tekstas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.