Žinią, kad P. Gražulis dirbs Žmogaus teisių komitete, politikė vertina kaip pasityčiojimą

Mišrioje Seimo narių grupėje šiuo metu dirbantis parlamentaras Petras Gražulis keičia komitetą. Jis pradės dirbti Žmogaus teisių komitete. Apie šį pokytį jis patvirtino naujienų portalui lrytas.lt.

Petras Gražulis dirbs Žmogaus teisių komitete. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Petras Gražulis dirbs Žmogaus teisių komitete. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2018, 11:12 AM, atnaujinta Sep 11, 2018, 11:51 AM

„Taip, mane perkėlė į Žmogaus teisių komitetą“, – sakė politikas.

Iki šiol parlamentaras darbavosi Audito komitete. Bet kadangi jame dirba kita Mišrios Seimo narių grupės narė, ekonomistė Aušra Maldeikienė, anot politiko, jis dėl komiteto nenorėjo pyktis.

Paklaustas, ar jam priimtinas šis komitetas ir ar turės, ką jame pasakyti, politikas jau dabar išvardijo darbus.

„Manau, kad tikrai turėsiu daug ką pasakyti. Gi negalime pritarti nešamoms ES vertybėms, vienalytėms santuokoms, negalime pritarti jų vaikų įsivaikinimui. Mes gi turime laikytis savo krikščioniškų ir pamatinių vertybių“, – naujienų portalui lrytas.lt kalbėjo P.Gražulis.

Vertina kaip pasityčiojimą

Socialdemokratė Dovilė Šakalienė sakė, kad žmogaus teisių apsauga yra vienas svarbiausių rodiklių, lemiančių žmonių pasitenkinimą gyvenimu konkrečioje valstybėje.

„Šiandien daugumai Lietuvos žmonių socialinių ir ekonominių teisių užtikrinimas atrodo skaudžiausia tema, tačiau giliau žvelgiantys supranta, kad šių teisių apsaugos trapumą lemia vis dar ryškios politinių ir pilietinių teisių apsaugos spragos. Kaip visuomenė mes gana lėtai mokomės suprasti savo teises, žinoti jų turinį, imtis iniciatyvos jas ginti ir retai mokame tai daryti raštingai.

Vilties teikia augantis pilietinis aktyvumas, pilietiškų žmonių judėjimų banga – nuo #metoo iki Medikų sąjūdžio, nuo Paskutinio prioriteto iki atgimstančių profsąjungų. Ir tame fone žmogaus teisių negerbiančio, teisiškai neraštingo, žeminimą kaip pagrindinę komunikacijos strategiją naudojančio politiko pareiškimai apie ėjimą į Seimo Žmogaus teisių komitetą atrodo kaip atviros patyčios iš visuomenės“, – pasakojo parlamentarė.

Ji teigia puikiai pamenanti, kai šis politikas buvo Seimo delegacijos į Europos Tarybą nariu.

„Organizacijos, kuri sukurta saugoti žmogaus teises, kurios dalimi yra Europos žmogaus teisių teismas, į kurį pagalbos ginti savo pažeistas teises kreipiasi nemažai lietuvių. Ką jis ten veikė – turbūt niekas nesuprato. Tad ką jis veiks Seimo Žmogaus teisių komitete – matyt irgi supras tik jis vienas“, – sakė D. Šakalienė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.