Ragina G. Landsbergį dėl šeimos verslo vengti galimo interesų konflikto

Seimo etikos sargai paragino Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūną Gabrielių Landsbergį dėl šeimos verslo vengti galimo interesų konflikto.

Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2018, 6:41 PM, atnaujinta Sep 12, 2018, 6:42 PM

Tai nutarta trečiadienį vykusiame Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdyje, kuriame buvo apsvarstytas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkės Agnės Širinskienės kreipimasis.

Paaiškėjus, kad turėdamas privatų interesą Gabrielius Landsbergis nenusišalino ir dalyvavo svarstant su jo šeimos verslu susijusius teisės aktus, A. Širinskienė prašė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos atlikti tyrimą, tačiau etikos sargai nutarė apsiriboti tik rekomendacija parlamentarui, nes tokį tyrimą jie jau buvo atlikę šių metų balandį.

„Iš esmės tai buvo tas pats paklausimas, mes jau esame parengę išvadą. Tačiau dar kartą paraginome Seimo narį G. Landsbergį vengti galimo interesų konflikto, jeigu tai susiję su šeimos verslu, ir pačiam įvertinti, ar gali kilti interesų konfliktas ir sukelti visuomenėje abejones.

Ta mūsų rekomendacija apima visą teisėkūros procesą, kuriame dalyvauja Seimo narys G. Landsbergis: registruojant įstatymų projektus, pasiūlymus, svarstant komitetuose ir komisijose, balsuojant Seimo plenariniuose posėdžiuose“, – sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Rita Tamašunienė.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo narės A. Širinskienės teigimu, Seimo nariams draudžiama mandatą naudoti privatiems interesams, o konservatorių lyderis aktyviai dalyvavo svarstant bei priimant teisės aktus, turinčius jo šeimos verslui tiesioginį poveikį, veikiančius konkurencinę aplinką, kurioje yra plėtojamas Landsbergių verslas.

„G. Landsbergio sutuoktinė Austėja Landsbergienė valdo UAB „Karalienės Mortos mokykla“ akcijas, yra šio mokyklų tinklo direktorė. Be to, G. Landsbergis, kaip pats yra viešai pripažinęs, naudoja iš žmonos verslo gaunamus dividendus ir už juos savo vardu šių metų gegužės mėn. įsigijo investicinio fondo „SEB Modern Growth Fund“ vertybinių popierių už beveik milijoną eurų“, – teigia A. Širinskienė.

Jos teigimu, šios aplinkybės patvirtina, kad Seimo narys G. Landsbergis turi privatų turtinį interesą švietimo srityje, o jo šeima ir asmeniškai jis pats yra suinteresuoti, kad plėtojamas švietimo verslas ir toliau išliktų ypač pelningas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.