Po straipsnių portale – puiki žinia emigrantui: Kauno policija panaikino absurdišką baudą

Kauno policijos už nebūtus pažeidimus baudžiamas 52 metų emigrantas Gediminas Lukševičius dukart teisybę pasiekė per teismą, tačiau trečią sykį eiti kryžiaus kelių nereikėjo – po dienraščio „Lietuvos rytas“ ir naujienų portalo lrytas.lt publikacijų pareigūnai patys panaikino nuobaudą.

 Policija panaikino baudą nepelnytai apkaltinam kauniečiui G.Lukševičiui.<br> Lrytas.lt koliažas
 Policija panaikino baudą nepelnytai apkaltinam kauniečiui G.Lukševičiui.<br> Lrytas.lt koliažas
 Policija panaikino baudą nepelnytai apkaltinam kauniečiui G.Lukševičiui.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Policija panaikino baudą nepelnytai apkaltinam kauniečiui G.Lukševičiui.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Policija panaikino baudą nepelnytai apkaltinam kauniečiui G.Lukševičiui.<br> Nuotr. iš asmeninio archyvo.
 Policija panaikino baudą nepelnytai apkaltinam kauniečiui G.Lukševičiui.<br> Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-09-13 18:12

„Ačiū. Be jūsų pagalbos mums nieko nebūtų pavykę“, – naujienų ištarė institucijų aplaidumo išvarginta emigranto žmona Loreta Lukševičienė.

Rugpjūtį pasirodžius straipsniui apie G.Lukševičių, kuris dusyk buvo paverstas smulkiu vagišiumi, o paskutinį kartą netikėtai jam pačiam tapo viešoje vietoje girtaujančiu pažeidėju.

Dėl dviejų pirmųjų atvejų vyrui teko gauti iš darboviečių pažymas, kad nusikaltimų metu jis buvo ne Kaune, lankytis vertimų biuruose, rūpintis išversti tekstų patvirtinimu pas notarus, rašyti prašymus policijai ir teismui.

Trečią kartą viskas įvyko greičiau – Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Dovilė Bernotaitė šią savaitę dienraščiui pranešė, jog 20 eurų bauda už svaigalų vartojimą viešoje vietoje jau yra panaikinta.

Emigrantui svarbiausia buvo ne baudos dydis, o visiškai nepelnytai prikergta dėmė švarioje jo biografijoje.

Prieš 15 metų į Jungtinę Karalystę statybininku dirbti išvykusį G.Lukševičių pirmosios nemalonios žinios pasiekė dar 2016 metų rugpjūtį nemalonios – Kaune likusiai jo motinai Liudai Vaitkienei antstolė atsiuntė laišką apie paskirtų baudų išieškojimą.

Vyras sužinojo, kad prekybos centruose „Iki“ ir „Hyper Maxima“ jis neva įvykdė dvi vagystes – slapta išsinešė dešros ir sūrio lazdelių.

Nors tikrasis ilgapirštis nurodė esąs ne Gediminas Lukševičius, o Gedas Lukoševičius, nesutapo judviejų adresai ir parašai, pareigūnai baudą skyrė emigrantui.

Niekas nepasivargino patikrinti, kaip vagysčių tyrimo dokumentuose galėjo atsidurti nekalto žmogaus asmens kodas, neperžvelgė vaizdo kamerų, užfiksavusių nusikaltėlį.

2016 metų rudenį G.Lukševičiui paskirtas nuobaudas už tariamas vagystes panaikino Kauno apylinkės teismas, o kodėl įsivėlė šiurkšti klaida, jam niekas nepaaiškino.

Emigrantas iki šiol neatgavo antstolei ir advokatei sumokėtų 612 eurų.

Apsimetėlis jau išaiškintas

Trečią kartą istorija pasikartojo šių metų birželio 8-osios vakarą – Kaune, Kovo 11-osios gatvėje esančiame parke pareigūnai pamatė sidrą geriantį vyriškį.

Pastarasis neturėjo asmens dokumento, tačiau prisistatė G.Lukševičiumi ir net nurodė jo asmens kodą.

„Pareigūnas uždavė kontrolinius klausimus, į kuriuos vyras atsakė teigiamai“, – tvirtino policijos atstovė D.Bernonaitė paaiškino, kodėl emigrantui G.Lukševičiui buvo surašytas protokolas dėl administracinės baudos skyrimo.

Po „Lietuvos ryto“ ir lrytas.lt publikacijų apie nuolat į bėdas dėl institucijų aplaidumo patenkantį kaunietį, policijoje buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas ir nustatytas apsimetėlis.

G.Lukševičiui bauda buvo panaikinta, o jam kaltę bandžiusiam suversti vyrui teks atsakyti ne tik alkoholio vartojimą viešoje vietoje, bet ir už neteisėtą kito žmogaus asmens duomenų panaudojimą.

„Ačiū. Be jūsų pagalbos mums nieko nebūtų pavykę“, – naujienų portalui lrytas.lt ištarė emigranto žmona Loreta Lukševičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.