R. Šimašiaus planas dar kartą siekti Vilniaus mero posto – be Liberalų sąjūdžio

Ar buvęs liberalų lyderis, sostinės meras Remigijus Šimašius kitąmet savivaldos rinkimuose stos prieš savo partiją? Toks scenarijus vis realesnis.

 R.Šimašius sieks antrosios kadencijos Vilniaus mero poste.<br> J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
 R.Šimašius sieks antrosios kadencijos Vilniaus mero poste.<br> J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2018, 7:01 AM

R.Šimašius, regis, įsitikinęs, kad politinės korupcijos byloje įklimpęs Liberalų sąjūdis gali būti kliūtis dar kartą atsisėsti į Vilniaus mero kėdę.

Todėl pasirodęs vienas konservatorių politinės strategijos juodraščių, kuriame kalbama apie galimą liberalų subyrėjimą Vilniuje ir kai kuriuose kituose miestuose, atitinka tikrovę.

„Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, R.Šimašius toliau ragina savivaldos rinkimuose liberalus sostinėje burtis į nepartinį komitetą ir su šia vėliava kelti jį į mero postą.

Tokie mero raginimai antradienį nuskambėjo viename Vilniaus restoranų, kur vyko neoficiali skyriaus vadovybės ir nepartinių liberalų rėmėjų diskusija apie būsimus savivaldos rinkimus.

Susitikime dalyvavo ir liberalų vadovas Eugenijus Gentvilas. Jis tvirtino, kad partija ir jos nariai savivaldos rinkimuose turi dalyvauti su savo vėliava. Tokį sprendimą vasaros viduryje priėmė ir Liberalų sąjūdžio valdyba.

Trečiadienį E.Gentvilas „Lietuvos rytui“ nebuvo linkęs smulkiau pasakoti apie restorane vykusias diskusijas, bet patvirtino, jog R.Šimašius tebenori eiti į rinkimus su nepartiniu komitetu.

„Kalbėjo keliasdešimt žmonių, buvo įvairių nuomonių. Sunku pasakyti, kokių daugiau, bet, man atrodo, daugelis yra už tai, kad partija su savo vardu dalyvautų rinkimuose. Tokios diskusijos vyksta ne tik Vilniuje. Trečiadienį pas mane buvo atvykę tauragiškiai liberalai, kurie irgi galvojo į rinkimus eiti kaip komitetas, bet persigalvojo“, – kalbėjo E.Gentvilas.

Liberalų vedlys nebuvo linkęs prognozuoti, kaip klostysis situacija, jei R.Šimašius vis dėlto eis į rinkimus savarankiškai. Mat merą palaiko ir partijos vicepirmininkė, Seimo narė Aušrinė Armonaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.