Klaipėdos liberalai keičia lyderį – kandidatu į uostamiesčio mero postą išrinktas S. Gentvilas

Lietuvos liberalų sąjūdžio (LLS) Klaipėdos skyriaus nariai, rengdamiesi kitų metų savivaldos rinkimams, kandidatu į uostamiesčio merus išsirinko jaunosios kartos atstovą, parlamentarą Simoną Gentvilą. Jam nežymiai nusileido kitas pretendentas - daugiau nei septynerius metus uostamiesčio mero pareigas einantis Vytautas Grubliauskas.  

 Liberalų kandidatu į Klaipėdos mero postą išrinktas Simonas Gentvilas žada eiti permainų keliu.<br> G.Pilaičio nuotr.
 Liberalų kandidatu į Klaipėdos mero postą išrinktas Simonas Gentvilas žada eiti permainų keliu.<br> G.Pilaičio nuotr.
Ilgametis Klaipėdos meras liberalas Vytautas Grubliauskas bendražygius ragino susitelkti.<br> A.Kubaičio nuotr.
Ilgametis Klaipėdos meras liberalas Vytautas Grubliauskas bendražygius ragino susitelkti.<br> A.Kubaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 16, 2018, 11:49 AM, atnaujinta Jan 30, 2019, 4:48 PM

Žada permainas miestui ir partijai

Savaitgalį surengtuose vidiniuose partijos skyriaus rinkimuose kandidatavo du kandidatai - Klaipėdos meras V.Grubliauskas ir jo patarėju savivaldybėje anksčiau dirbęs LLS pirmininko, Seimo nario Eugenijaus Gentvilo sūnus Simonas Gentvilas. Iš viso rimkimuose dalyvavo apie 100 narių.

LLS kandidatą į Klaipėdos merus išrinko 90  slaptame balsavusių uostamiesčio liberalų. S.Gentvilas, kurio kandidatūrą palaikė 48 skyriaus nariai, liberalų senbūvį V.Grubliauską aplenkė tik šešių balsų persvara. Du partijos nariai kažkodėl nebalsavo.

Klaipėda keisis. Drąsiai ir veržliai. Ačiū Klaipėdos liberalams už būtinus pokyčius mieste! Geidžiamiausias Lietuvos miestas taps dar labiau geidžiamu!“- po balsavimo savo „Facebook“ paskyroje mintimis dalijosi S. Gentvilas.

LLS pirmininkas E.Gentvilas patikino jokios įtakos vidiniams rinkimams dėl liberalų kandidato į Klaipėdos mero postą niekam nedaręs: "Pradžioje ir pats maniau, kad turėtų nugalėti V.Grubliauskas".

Kviečia jungtis prie liberalų 

S.Gentvilas žadėjo pateikti viziją, kaip įsivaizduoja miesto raidą per artimiausius penkerius metus ir tolesnėje perspektyvoje: „Savivaldybėje dirba puiki komanda, bet miestui reikia permainų. Reikia keistis ir liberalams“.

Pažymėjęs, jog Klaipėda visada buvo liberalus miestas, S.Gentvilas išreiškė ketinimą bendradarbiauti su naujais žmonėmis: “Jie nebūtinai turi būti partijos nariai. Kviesime prisijungti kuo daugiau žmonių, ieškosime naujų veidų“.

LLS Klaipėdos skyrius planuoja lapkritį paskelbti sąrašą, su kuriuo dalyvaus kitų metų savivaldos rinkimuose.

„Ieškosime kontakto su kitomis politinėmis uostamiesčio jėgomis. Su kai kuriomis jau būta neformalių pokalbių. Matau bent keletą variantų“, - apie galimus pokyčius ir būsimus bendražygius užsiminė S. Gentvilas.

S.Gentvilas sakė, jog laimėjus uostamiesčio mero rinkimuose jam nebūtų sunku atsisakyti parlamentaro mandato: „Darbas Seime davė daug naujų kontaktų, tačiau ir būdamas Vilniuje dirbau vardan Klaipėdos“.

Bendražygius ragino susitelkti 

Prieš balsavimą V.Grubliauskas savo „Facebook“ paskyroje publikuotame atvirame laiške bendražygiams tvirtino pasiruošęs dalyvauti vidiniuose rinkimuose, prisiimti deramą atsakomybę už rezultatus.

Artėjančius savivaldos ir tiesioginius mero rinkimus Klaipėdoje, kurią liberalai  nuo seno vadina savo tėvonija ir neįveikiama tvirtove Lietuvos pajūryje, V.Grubliauskas vertino kaip neišvengiamai žūtbūtinį išgyvenimo mūšį, ragino ne konfrontuoti, o tvirčiau sutelkti jėgas.

„Ar atlaikysime, ar laimėsime – atsakymus ir vėl turime rasti patys, nes sunkoka visiškai atsiriboti nuo minties, kad liberalus įveikti gali tik… patys liberalai, rimtesnio priešo, nei patys sau, jie nelabai ir turi. Siūlau nesusitelkti dvejonėse, kuris iš dviejų (o gal ir iš daugiau) yra geresnis ar geriausias, bet telktis idėjai, kad laimėtų visi liberalai, o tai, mano manymu, ir bus pergalė Klaipėdai“, - teigė V.Grubliauskas.

Rietenos - dovana oponentams

V.Grubliauskas bendražygius perspėjo, jog Klaipėdos liberalų susiskaldymo ir išsivaikščiojimo tik ir laukia jų konkurentai - įnirtingoji opozicija, vis labiau besitelkiantys įvairaus plauko populisai ir konservatoriai.

 „Politikos jėgų lauke net ir nesutaikomus varžovus suvienija nenumaldomas noras išskaidyti ir išsklaidyti pagrindinius oponentus, laukiama, kad jie „nepasidalins“, „trenks durimis ir išeis“, „du pešis – laimės trečias“, - nesiblaškyti pakampėmis, veikti ranka rankon liberalams pataria V.Grubliauskas

Ilgametis uostamiesčio meras baiminosi, jog kitos politinės jėgos ir sambūriai gali pasinaudoti liberalų vidinėmis rietenomis ir nesutarimais, o tai, pasak jo, vienu mostu nubrauktų visą ankstesnįjį įdirbį, pakenktų daug metų jų vairuojamam Klaipėdos laivui, kuris esą iš esmės plaukia teisingu kursu.

Horizonte - kitų vairininkų siluetai

„Ar to reikia mums, ar tam dirbome septynerius su puse metų, kad neatsakingais veiksmais patys viską sugriautumėme ? Ar mus tenkintų reali perspektyva veržliuose ir „teisinguose vandenyse“ esantį uostamiesčio „laivą bei jo vairinę“ praktiškai be kovos atiduoti valdžios ištroškusiai populistų „gvardijai?“, - retoriškai klausė V.Grubliauskas.

Kartu S.Gentvilu į uostamiesčio mero  kėdę nusitaikė Klaipėdos savivaldybos taryboje frakcijai "Puteikis plius" atstovaujanti politikė Nika Puteikienė. Opozicijoje esantys konservatoriai savo kandidato į mero postą kol kas dar visuomenei oficialiai nepristatė.

Klaipėdos liberalus, kurie su koalicijos partneriais valdo uostamiesčio tarybą, negailestingai kritikuojanti N.Puteikienė pranešė tikrai dalyvausianti mero rinkimuose - ji pirmoji paskelbė savo programos gaires ir prašo rinkėjų paramos. Jos vyras Naglis Puteikis nusprendė dalyvauti šalies prezidento rinkimuose.

Viešųjų ryšių specialistė N.Puteikienė darbuojasi Lietuvos jūrų muziejuje. Visuomenininkai siūlė dalyvauti Klaipėdos mero rinkimuose ir ilgametei šios kultūros įstaigos vadovei Olgai Žalienei, bet pastaroji atsisakė.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


 


 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.