Seimas padidino Seimo pirmininko pavaduotojų skaičių

Seimas ketvirtadienį dar kartą bandė padidinti Seimo pirmininko pavaduotojų skaičių. Apie tai buvo pradėta kalbėti tada, kai frakcija „Tvarka ir teisingumas“ pasirašė sutartį su valdančiaisiais dėl bendradarbiavimo.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir jo pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė. <br>D.Umbraso nuotr.
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir jo pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2018, 10:16 AM, atnaujinta Sep 27, 2018, 2:04 PM

Antradienį Seimas jau bandė padidinti Seimo pirmininko pavaduotojų skaičių, bet dėl opozicijos blokavimo, to padaryti nepavyko.

Parlamentarai ketvirtadienį ypatingos skubos tvarka vis dėl to pakeitė Seimo statutą. Už pataisą balsavo 81 parlamentaras, prieš nebuvo niekas, du susilaikė.

Todėl parlamentarė Aušrinė Norkienė registravo Seimo statuto pataisas, kuriomis yra nurodoma, kad Seimo pirmininko pavaduotojų turi būti ne daugiau, nei 7. Nors dabar šias pareigas užima 5 parlamentarai. Seimas po pateikimo jam pritarė. Už balsavo 68, prieš balsavo 20 parlamentarų. Seimo pirmininkas pasiūlė ir ypatingą skubą, Seimas tam pritarė, klausimas bus svarstomas dar ketvirtadienio posėdžio metu, po 3 valandų.

„Siūloma, kad skaičius būtų ne 5, o iki 7“, – Seimo salėje sakė A.Norkienė. „Išlaikant gražias šio Seimo tradicijas, atsižvelgiant į proporcijas Seimo pirmininkų pavaduotojų skaičius turi būti 7“, – teigė ji.

Konservatorius Mykolas Majauskas ironizuodamas klausė, ar negali būti taip, kad iki Seimo kadencijos pabaigos, Seimo pirmininko pavaduotojų bus daugiau, nei Seimo narių. A.Norkienė teigė, kad prognozuoti negali.

Liberalas Kęstutis Glaveckas tiesiogiai paklausė, kiek kainuos dar du papildomi pavaduotojai. Ir ar nebūtų geriau kiekvienai frakcijai suteikti po pirmininko pavaduotojo poziciją.

„Kiekvienai frakcijai nėra gerai turėti, bet kuo daugiau frakcijų atstovaus valdyboje, nuomonių įvairovė yra korektiška. Jei tai bus ir opozicijos atstovas, tai yra labai gerai. Seimo valdyme tai bus tik geresniam Seimo darbui. Taip, išlaidos didėja, nes Seimo narys gauna priedų, apie 66 tūkstančius eurų metams“, – sakė A.Norkienė.

Ji sakė, kad kol kas nenori sakyti, kas galėtų užimti šias vietas, nes dėl konkrečių pavardžių Seimas turės balsuoti slaptu balsavimu.

„Manau, kad visada ateina tas metas, kai pripažįstame, kad reikia tartis, reikia neignoruoti opozicijos, mes ją girdime ir vertiname. Dėl to toks nutarimas ir yra čia“, – teigė A.Norkienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.