Po slapto balsavimo Seimo vicepirminkais paskirti R. Žemaitaitis ir J. Liesys

Penktadienį Seimo nenumatyto posėdžio metu parlamentarai sprendė dėl dviejų papildomų Seimo pirmininko pavaduotojų pozicijų. Pagal registruotus projektus, jais turėti tapti „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos narys Remigijus Žemaitaitis ir liberalas Juozas Liesys.

 R.Žemaitaitis. 
 R.Žemaitaitis. 
 R.Žemaitaitis turėtų užimti Seimo vicepirmininko postą.<br> T.Bauro nuotr.
 R.Žemaitaitis turėtų užimti Seimo vicepirmininko postą.<br> T.Bauro nuotr.
 Jonas Liesys taip pat siekia Seimo vicepirmininko posto. <br>T.Bauro nuotr.
 Jonas Liesys taip pat siekia Seimo vicepirmininko posto. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 28, 2018, 9:01 AM, atnaujinta Sep 28, 2018, 11:13 AM

Šias kandidatūras teiks Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, dėl šių politikų paskyrimo slaptai balsuos visas Seimas.

Po slapto balsavimo Seimas nusprendė pritarti, kad bu politikai taptų Seimo vicepirmininkai. Už R.Žemaitaitį balsavo 76 Seimo nariai, prieš 12, susilaikė 18 parlamentarų. Už J.Liesį balsavo 76, prieš 10, susilaikė 21 parlamentaras. 

„Turiu pasakyti, kad mano pareiga buvo pasitarti su frakcijomis, tą aš padariau. Jūs visi pažįstate kolegą R.Žemaitaitį, kviečiu jį išrinkti Seimo pirmininko pavaduotoju“, – Seimo salėje sakė V.Pranckietis.

R.Žemaitaitis kandidatuoti sutiko. Į tribūną stojęs politikas pasakojo apie savo politinę karjerą. 

„Apie save pasakyti galėčiau trumpai pasakyti. Deja, mano politinė karjera ar darbas Seime prasidėjo 2004 metais. (…) Patirties ir žinių man užtenka“, – kalbėjo R.Žemaitaitis.

Liberalas Eugenijus Gentvilas kandidato klausė, ar jis į valstiečius vis dar kreipiasi žodžiu „gandragalviai“. Būtent šiuo žodžiu valstiečių R.Žemaitaitis nevengė vadinti, kol dar dirbo opozicijoje.

„Kaip ir pats žinai politikoje apsižodžiavimai yra. Deja, kreipiamės vardais, nebėra tokių apsižodžiavimų. O bendravimas yra normalus“, – sakė R.Žemaitaitis. Jis pabrėžė, kad šiuo metu jau sunku juos pavadinti opozicine frakcija. 

Konservatorius A.Matulas pabrėžė, kad R.Žemaitaitis yra „degtukas“ – greitai susinervina ir įsiaudrina.

Priminė įžeidinėjimus

Petras Gražulis Seimo nariams teigė, kad išsirinko prasčiausią kandidatą iš visų galimų.

„Aš galvoju, kad R.Žemaitaits bent čia atsistojęs atsiprašyti valstiečių už „veryganus“, „gandragalvius“ ir „poskvernelius“. Jis juk įžeidinėjo pastoviai“, – Seimo nariams klausė P.Gražulis.

Jo asmenine pozicija, vicepirmininku galėjo būti bet kas, bet ne R.Žemaitaitis, nes „išsirinko prasčiausią kandidatūrą“.

Už pasisakė ir konservatorius Gabrielius Landsbergis, jis teigė, kad palaiko šią idėją vien dėl to, kad prieš ją yra P.Gražulis.

Į tribūną stojo ir antras kandidatas

Seimo pirmininkas pateikė ir liberalo Juozo Liesio kandidatūrą, jis kandidatuoti sutiko.

„Ačiū už pasiūlymą čia stovėti kaip kandidatui į pavaduotojus“, – kalbėjo jis. Politikas pasakojo, kad apie išsilavinimą yra pedagogas, juo dirbo 35 metus, pasitaikius proga jis pasveikino ir pedagogus su profesine švente. Kandidatas sukritikavo ir švietimo sistemos pokyčius. Pabrėžė, kad kelių būklė Lietuvoje turi būti geresnė.

Liberalas Kęstutis Glaveckas Seimo salėje sakė, kad „reikia Joną pagirti geru žodžiu“.

„Jis labai stengiasi visuomet atlikti gerą darbą. Jis visada turėdavo padorią reputaciją, nebūdavo pykčio objektų“, – kalbėjo liberalas.

K.Masiulis pabrėžė, kad J.Liesys tikrai nebus „kietas opozicijos atstovas“.

Seimo vadovybėje šiuo metu yra tik viena opozicijos atstovė – konservatorė Irena Degutienė. Šiuo metu kitus vicepirmininko postus užima valstiečiai ir „socdemdarbiečiai“.

Kalbėti apie vicepirmininkų skaičiaus didinimą buvo pradėta po to, kai opozicijoje dirbusi „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija su valdančiaisiais pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.