Buvęs valstietis J. Džiugelis pirminiuose konservatorių rinkimuose palaikys I. Šimonytę

Buvęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos narys Justas Džiugelis socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad pirminiuose Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos rinkimuose dėl kandidato prezidento rinkimuose, jis palaikys buvusią finansų ministrę Ingridą Šimonytę.

Justas Džiugelis<br>T.Bauro nuotr.
Justas Džiugelis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2018, 3:47 PM, atnaujinta Oct 1, 2018, 4:25 PM

Frakcijai, bet partijai priklausanti politikė varžysis prieš ambasadorių Vygaudą Ušacką. Apie savo sprendimą J.Džiugelis parašė socialiniame tinkle „Facebook“, tuo pačiu ragindamas ir partijai nepriklausantiems kandidatams registruotis, kad galėtų balsuoti pirminiuose rinkimuose.

„Nuo šiandien registruotis balsuoti pirminiuose atviruose TS-LKD partijos kandidato į prezidentus rinkimuose gali kiekvienas norintis. Dėl to visai nereikia būti partijos nariu.

Aš šiame mūšyje jau pasirinkau kandidatą, kurį palaikysiu. Vygaudas Ušackas tarptautiniuose santykiuose turi daug patirties ir yra užmezgęs ryšius su įtakingais pasaulio žmonėmis. Tačiau mane glumina tai, kad šis kandidatas net nemėgina aiškiai atsakyti į visuomenės klausimus dėl jį lydinčio Rusijos šešėlio. Tai kelia abejonių. Todėl savo balsą pirminiuose rinkimuose atiduosiu už Ingridą Šimonytę. Šią kolegę gerbiu už sveiką, racionalų protą ir norą užtikrinti, kad būtų ginamas silpnesnis bei neliktų tų, kurie jaučiasi pamiršti. Neabejoju, kad ji bus stipri varžovė kitiems kandidatams, kurie, dėl kažkokių priežasčių, dar neskelbia apie savo dalyvavimą rinkimuose. Kandidatai, atidėliojantys šį sprendimą, nedemonstruoja ryžtingo prezidento laikysenos“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė politikas, šiuo metu priklausantis Mišriai Seimo narių grupei.

Prieš keletą savaičių pasklido žinia, kad konservatorių lyderis G.Landsbergis neneigė to, kad J.Džiugelis galėtų prisijungti ir prie jų frakcijos Seime.

J.Džiugelis iki šių metų rugsėjo priklausė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijai Seime. Tačiau po ginčo su partijos lyderiu Ramūnu Karbauskiu, jis iš frakcijos pasitraukė pats.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.