TS-LKD pradeda atvirų pirminių kandidato į prezidentus rinkimų registraciją

Pradedama Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijai nepriklausančių asmenų, kurie nori dalyvauti TS-LKD atviruose pirminiuose kandidato į prezidentus rinkimuose, registracija. 

TS-LKD pradeda atvirų pirminių kandidato į prezidentus rinkimų registraciją.<br>D.Umbraso nuotr.
TS-LKD pradeda atvirų pirminių kandidato į prezidentus rinkimų registraciją.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2018, 8:27 AM

Šių rinkimų metu TS-LKD spręs, ką remti 2019 m. prezidento rinkimuose. Atviruose pirminiuose rinkimuose dalyvaus du kandidatai: Ingrida Šimonytė ir Vygaudas Ušackas. Rinkimai vyks lapkričio 3-4 dienomis.

„Atviruose, pirminiuose rinkimuose gali dalyvauti TS-LKD nariai ir visi neabejingi piliečiai nuo 16 metų. Šie asmenys negali priklausyti kitoms partijoms ir rinkiminių tikslų turintiems dariniams (pavyzdžiui, visuomeniniams komitetams).

Ne TS-LKD nariai, kurie nori dalyvauti pirminiuose rinkimuose, turi iš anksto registruotis puslapyje www.demokratijossvente.lt. Šiame puslapyje taip pat yra pateikiama informacija apie kandidatus”, – sako TS-LKD Vykdomoji sekretorė Aistė Gedvilienė.

Pasak A. Gedvilienės, registracija prasideda spalio 1 d., 8 val., ir baigsis spalio 25 d., 24 val.. Kiekvienas užsiregistravęs asmuo gaus patvirtinimą apie sėkmingą registracijos procesą. Po registracijos per 5 darbo dienas užsiregistravęs asmuo gaus patvirtinimą, kad Centrinė rinkimų komisija patvirtino jo teisę dalyvauti rinkimuose.

„Per šį penkių dienų laikotarpį kiekvienas asmuo bus tikrinamas, siekiant išsiaiškinti, ar nepriklauso kitai politinei partijai arba rinkiminių tikslų turinčiam dariniui, ar registravosi laisva valia.

Todėl užsiregistravęs asmuo gali sulaukti Centrinės rinkimų komisijos atstovo skambučio arba elektroninio laiško prašant patikslinti kai kurią informaciją, dėl to nereiktų nustebti, – teigė A.Gedvilienė. – Spalį taip pat vykdysime daugybę su atvirais pirminiais rinkimais susijusių veiklų: kandidatai kvies į susitikimus, organizuosime net keletą debatų.

Tuo sieksime atskleisti kandidatų – Ingridos Šimonytės ir Vygaudo Ušacko – asmenybes, vizijas ir idėjas“.

Balsavimas vyks lapkričio 3-4 d. užpildant balsavimo lapelį balsavimo vietoje. Vadinasi, kiekvienas TS-LKD narys arba iš anksto užsiregistravęs asmuo turės galimybę ateiti į vieną iš nustatytų balsavimo vietų (jos bus visose Lietuvos savivaldybėse) ir atiduoti savo balsą už pasirinktą kandidatą į prezidentus. Balsavimo vietos ir laikai bus paskelbti ne vėliau kaip iki spalio 21 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.