Viktoras Pranckietis ir toliau neatsako, kuo jam neįtiko Aušrinė Armonaitė

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ paaiškino, kaip buvo išrinkti Seimo nariai, kurie tapo jo pavaduotojais Seime. Penktadienį nenumatyto Seimo posėdžio metu jais paskirti „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis ir liberalas Jonas Liesys.

Aušrinė Armonaitė. <br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2018, 8:40 AM, atnaujinta Oct 3, 2018, 8:41 AM

Seimo vadovas teigė, kad tarėsi su visomis frakcijomis.

„Tariausi, derinausi, bet teikiau aš. Tai yra Seimo pirmininko pareiga“, – pasakojo jis. Jis džiaugėsi, kad parlamentarai dėl Seimo vicepirmininkų paskyrimo balsavo vieningai.

Priminus, kad patys liberalai nesiūlė į šią poziciją J.Liesio, V.Pranckietis teigė, kad tam prieštarauja tik du asmenys frakcijoje.

„Linkėčiau liberalams būti susitelkusiems ir vieningiems. (…) Du asmenys iš frakcijos nuolat kalba, kad tai ne frakcijos pasirinkimas buvo, vienas iš tų kalbančių – frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas. Jis nesiūlė, jis tik bandė užsiminti, ką jie norėtų teikti. Bet aš pasakiau, kad tai nėra frakcijos prerogatyva, o mano pasirinkimas. Ir aš pasirinkau ne Aušrinę Armonaitę, ar E.Gentvilą. Tą dariau remdamasis patirtimi, asmeninėmis savybėmis. J.Liesys yra aukštos kompetencijos Seimo narys. Ir neabejoju, kad pareigas atliks puikiai“, – „Žinių radijo“ eteryje pasakojo V.Pranckietis.

Jis pabrėžė, kad puikus opoziciją atstovaujančio asmens pavyzdys – konservatorė Irena Degutienė.

„Ji yra labai aukštos vidinės kultūros žmogus, su kuriuo visada galime susikalbėti. Niekas nenori kaltinti I.Degutienės, kad ji ne taip atstovauja opoziciją. Manau, kad bus puikiai atstovaujama“, – pabrėžė Seimo vadovas.

Paklaustas, kodėl atrodo, kad A.Armonaitė tokių savybių neturi, V.Pranckietis pabrėžė, kad čia tik asmeninė žurnalisto įžvalga, kuri padaryta iš jo teiginių. Ir juos komentuoti jis atsisakė.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad praėjusį penktadienį liberalai sujudo po to, kai V.Pranckietis nusprendė, kad kandidatu į vicepirmininkus tampa liberalas J.Liesys, nors frakcija siūlė E.Gentvilą arba A.Armonaitė. Jie tikino, kad net girdėjo kategoriškus teiginius, kad šie politikai vicepirmininkais tapti negali. Parlamentaras J.Liesys gana dažnai balsavimuose palaiko valstiečių pasiūlymus, tą yra pastebėję ir jo frakcijos kolegos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.