Andrius Kubilius apie mokytojų atlyginimus: „Valdantieji nesupranta, ką daro“

„Žinių radijo“ laidoje dalyvavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys Andrius Kubilius kalbėdamas apie mokytojų etatinį apmokėjimą neslėpė, kad situaciją vertina itin kritiškai.

A.Kubilius į miltus mala mokytojų atlyginimų reformą.<br>T.Bauro nuotr.
A.Kubilius į miltus mala mokytojų atlyginimų reformą.<br>T.Bauro nuotr.
A.Kubilius į miltus mala mokytojų atlyginimų reformą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Kubilius į miltus mala mokytojų atlyginimų reformą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-10-05 08:22

„Vertinu tai, kaip labai prastą Vyriausybės ir Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) darbą. Jau geriau ministerija tokių pseudoreformų būtų nepradėjusi. Mes bandėme perspėti, bet buldozeriu pervažiavo per kelias dienas... Sukelti nepagrįsti lūkesčiai, dabar kenčia mokytojai“, – aiškino politikas ir pridūrė, kad jei yra skirta tam tikra pinigų suma ir ji tik perskirstoma, tai jokių pozityvių pokyčių dėl to nebūna, tiesiog iš iš kažko paimama ir kažkam kitam atiduodama.

A. Kubiliaus teigimu, ministerijos pažadai skirti 90 milijonų eurų per dvejus metus rodo, kad po poros metų mokytojų atlyginimai bus 10 proc. mažesni už vidutinius atlyginimus.

„Valdžia vėl padarė didelę klaidą dėl to didelio noro atrodyti puikūs reformatoriai. Birželį priimta mokesčių reforma, kuri ženkliai sumažino biudžeto pajamas, kurie nepateks į biudžetą. Žmonėms paliko kišenėse po 10-20 eurų, bet ateityje neturės pinigų atlyginimams mokėti“, – aiškino jis. Politiko teigimu, jei norima, kad mokytojų atlyginimai kiltų, reikia bent 150 mln. eurų.

Politiko teigimu, susidaro paradoksas, mat ateityje patys dirbantieji turės rasti savo kišenėje pinigų, kad galėtų pasirūpinti savo vaikų išsilavinimu.

„Gal valdžia nesupranta, ką jie daro“, – kritikos valdantiesiems negailėjo A. Kubilius ir pridūrė, kad nuo nepatogių klausimų valdžia linkusi išsisukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.