Kauno liberalų kandidatas į merus – S. Kairys

Kauno liberalų kandidatu į miesto merus išrinktas Liberalų sąjūdžio Kauno skyriaus pirmininkas, dabartinis vicemeras Simonas Kairys. Jis patvirtintas ir rinkimų sąrašo lyderiu.

Simonas Kairys.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Simonas Kairys.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-09 21:51

Visuotiniame skyriaus narių susirinkime antradienį taip pat patvirtinta kandidatų į Kauno miesto tarybą sąrašo reitingavimo tvarka, pristatyta frakcijos miesto taryboje ataskaita, aptartas pasirengimas savivaldybių tarybų rinkimams, pranešė partijos Kauno skyrius.

„Kol visi samprotaus, įmanoma laimėti prieš Visvaldą Matijošaitį ar ne, aš kalbėsiu apie Kauną. Ir tai bus didžiausia mano stiprybė. Kalbėsiu apie tai, ką jau padariau, kas dar daroma, ką mes siūlome ateičiai“, – pranešime teigė S. Kairys.

Dėl kandidato statuso S. Kairys rungėsi su Ramūnu Gataučiu.

Kauno liberalai kandidatų į miesto tarybos narius sąrašą reitinguos lapkričio mėnesį.

Pirmadienį skelbta, kad valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) per Kauno mero rinkimus ketina remti dabartinį merą, „Vieningo Kauno“ atstovą Visvaldą Matijošaitį.

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, kad „dar nėra skyriaus valdybos sprendimo, bet tikėtina, kad skyrius kandidato į merus nekels ir bus palaikymas dabartinio mero V. Matijošaičio kandidatūrai“.

Socialdemokratai praėjusį šeštadienį nusprendė, kad Kaune mero posto sieks advokatas Gintaras Černiauskas. Jis Kaune nominuotas, kai kiti kandidatai atsiėmė savo kandidatūras.

Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) kandidate į Kauno merus kels akademikės Jurgitos Šiugždinienės kandidatūrą.

Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyks 2019 metų kovą.

V. Matijošaitis svarsto siekti antrosios kadencijos Kauno mero poste, tačiau oficialiai apie savo kandidatavimą kol kas nėra paskelbęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.