Moterį iš mirties nagų ištraukęs ugniagesys Vidas Rasimavičius sulaukė jautrios žinutės

„Priekulės ugniagesių komandoje budėjęs ugniagesys Vidas Rasimavičius išgelbėjo Minijoje skendusios moters gyvybę. Vidui galima padėkoti už drąsą ir profesionalumą, už pasišventimą savo darbui ir atliktą pareigą.

 Ugniagesys V. Rasimavičius išgelbėjo skendusios moters gyvybę.
 Ugniagesys V. Rasimavičius išgelbėjo skendusios moters gyvybę.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2018, 6:52 PM, atnaujinta Oct 13, 2018, 9:49 PM

O svarbiausia – už padovanotą gyvenimą“, – tokia džiugia žinia apie spalio 10 dieną įvykusį įvykį socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo ugniagesių bendruomenė.

„Kai atvažiavau, ji jau vos laikėsi ant vandens. Akimirka kita ir būtų panirusi po vandeniu. Nusirengiau, virvę padaviau vyrui, iškvietusiam pagalbą, o tada šokau į upę.

Plaukti iki skęstančios moters teko apie 25 metrus. Suspėjau. Moters jėgos buvo visiškai išsekusios. Užmoviau jai gelbėjimosi ratą. Viena ranka laikydamas ją, yriausi į krantą.

Vyras, buvęs krante, traukė virvę ir man talkino parplukdant skendusiąją “, – pasakojo V. Rasimavičius ir pridūrė, kad išgelbėta moteris buvo perduota atskubėjusiems medikams.

Kaip rašė Lrytas.lt, skęstanti moteris buvo pastebėta trečiadienio popietę, Klaipėdos rajone, Priekulėje, upėje prie autobusų stoties. Žaibiškai į nelaimę reagavęs ir moterį ištraukęs ugniagesys taip pat pastebėjo, jog labai daug prie sėkmingo gelbėjimo prisidėjo ir gelbėtojus iškvietęs žmogus, kuris nežiopsojo ir nebandė į vandenį lįsti pats, o iš karto paskambino pagalbos telefonu.

Gelbėtojas džiaugėsi, kad suspėjo laiku. Sako, kad traukti skenduolius yra tekę ne kartą. Pasak jo, kad išgelbėtum skęstantį, turi nepavėluoti nė kelių sekundžių. Kartais lemtis jų nesuteikia.

Po gelbėjimo operacijos V. Rasimavičius grįžo į komandą tęsti budėjimo. Prisipažino, kad buvo gerokai sušalęs, nestigo ir jaudulio.

„Ir vakare galvojau, kaip viskas klostėsi. Gerai, kad pasisekė išgelbėti. Būtų daug sunkiau, jei nebūčiau spėjęs,“ – neslėpė jis.

2010 m. V. Rasimavičius yra baigęs Ugniagesių gelbėtojų mokyklą ir dar dirba ugniagesiu gelbėtoju ir Gargždų priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.