G. Landsbergis įvardijo, kas slepiasi po VTEK skandalu

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos lyderis Gabrielius Landsbergis mano, kad po valstiečių lyderio R.Karbauskio noru šalinti visą Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) slypi valdantiesiems opus švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės klausimas.

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. <br>D.Umbraso nuotr.
Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-18 10:33, atnaujinta 2018-10-18 10:46

„Čia yra spaudimas VTEK, vienareikšmiškai. Paviešinus tą neteisėtai surinktą informaciją, turbūt pati Agnė Širinskienė nusipelnė apkaltos. Bet spaudimas VTEK yra tikslingas ir aišku, kodėl tai yra daroma – apsaugoti ministrę J.Petrauskienę. Įsivaizduokite, dabar VTEK yra svarstomos jos atvejis , mes labai laukiame tų išvadų.

Pats premjeras sakė, kad jos turi lemti, ar ji lieka savo poste, ar ne. Ir čia yra pasakoma, kad „mes jus galime visus atleisti“. Tai kaip dabar VTEK nariams priimti teisingą ir sąžiningą sprendimą“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė konservatorius G.Landsbergis, pabrėždamas, kad toks elgesys nėra tinkamas.

Jis tikėjosi, kad Seimo vadovas Viktoras Pranckietis „užims vastybinę poziciją“.

„Ir apgins VTEK. Ir pasakys, kad nedarė spaudimo, kad skambučiai, nebuvo netinkami. Ir tai leis komisijai priimti sąžiningą sprendimą“, – tikėjosi G.Landsbergis.

Premjeras Saulius Skvernelis neigė tokias kalbas.

„Nepanašu man į tai. VTEK yra principingas. Ir betn jau šita komisija, šitos sudėties, patinka mums ar nepatinka, jie priima sprendimus, jie turi būti gerbtini“, – teigė premjeras.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, A.Širinskienė ir R.Karbauskis ketvirtadienio ryte paviešino 2017 metų VTEK narių pokalbį, kuriuo komisijos Prevencinio skyriaus vedėjas Mindaugas Siaurys yra spaudžiamas pasitraukti.

R.Karbauskis trečiadienį prabilo apie galimybę inicijuoti apkaltos procesą buvusiam kolegai, parlamentarui Povilui Urbšiui, jis taip lauks ir Seimo vadovo pasiaiškinimų. Iš paviešino garso įrašo galima suprasti, kad spaudimą VTEK nariai kolegai M.Siauriui darė būtent šių dviejų politikų pavedimu.

Švietimo ir mokslo ministrės J.Petrauskienės likimą taip pat artimiausiu metu turi svarstyti VTEK. Jie aiškinasi, ar ministrė neįsipainiojo į interesų konfliktą dėl sutuoktinio laimėtų konkursų švietimo įstaigose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.