Vyriausybė ištrynė visus viešų posėdžių įrašus

Skaidrią politiką žadėjusi Vyriausybė iš interneto ištrynė visus Vyriausybės posėdžių įrašus. Apie tai skelbia naujienų portalas 15min.lt. Iki tol, pasibaigus Vyriausybės posėdžiui, jų įrašus buvo galima peržiūrėti internete, tačiau prieš keletą dienų Vyriausybė šią galimybė panaikino.

Premjeras Saulius Skvernelis. <br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2018, 9:19 AM, atnaujinta Oct 22, 2018, 11:07 AM

Visuomenės pasipiktinimas kilo tada, kai Vyriausybės pasitarimo įrašas, kurio prašė žurnalistų bendruomenė, buvo sunaikintas. Praėjusią savaitę premjeras Seimo salėje aiškino, kad pasitarimai nėra vieši, vieši tik Vyriausybės posėdžiai.

Pasak Vyriausybės kanceliarijos, posėdžių įrašai iš socialinių tinklų buvo ištrinti, dėl to, kad viešų Vyriausybės posėdžių vaizdo įrašų saugojimas internete nėra reglamentuotas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad spalio 3 dienos Vyriausybės pasitarimo įrašas buvo sunaikintas, nepaisant žiniasklaidos bendruomenės prašymo jį parodyti visuomenei. Minėtame pasitarime buvo svarstomi Registrų centro duomenų nemokamas atvėrimas žurnalistams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.