G. Landsbergis S. Skverneliui siūlo Seimo teisininkų pagalbą

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis kreipėsi į ministrą pirmininką Saulių Skvernelį ir Vyriausybės kanclerį Algirdą Stončaitį, persiųsdamas jiems Seimo Teisės departamento atsakymą dėl poįstatyminių teisės aktų laikymosi. 

G.Landsbergis pateikė pasiūlymą S.Skverneliui.<br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis pateikė pasiūlymą S.Skverneliui.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2018, 2:04 PM

Premjeras S. Skvernelis iš Seimo tribūnos sakė netiesą apie jo paties paskirto kanclerio A. Stončaičio patvirtintą ir galiojantį Vyriausybės kanceliarijos reglamentą, kuris įpareigoja saugoti ir archyvuoti Vyriausybės pasitarimo įrašus. Premjeras negali selektyviai rinktis ir interpretuoti kaip jam naudinga tuos įstatymus, kurie, beje, nieko apskritai nesako apie Vyriausybės pasitarimo įrašus. Tačiau, kaip rodo ir Seimo teisininkų atsakymas - „galiojančių poįstatyminių teisės aktų laikymasis yra privalomas“. Šiuo metu Premjeras ir kancleris sąmoningai nevykdo ir laužo galiojantį reglamentą. Už tai jie turės prisiimti ir politinę, ir teisinę atsakomybę”, - pabrėžia G. Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.