Po skandalo Kaune – siūlymas riboti vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus kadenciją

Siūloma nustatyti, kad vaiko teisių apsaugos kontrolieriumi tas pats asmuo gali būti skiriamas ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Šiuo metu vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus kadencijų skaičius yra neribojamas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šiuo metu vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus kadencijų skaičius yra neribojamas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2018, 9:13 AM

Tai siūlančią Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstatymo pataisą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Valerijus Simulikas ir šio komiteto nariai Sergejus Jovaiša, Leonardas Talmontas, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Andrius Navickas, Gediminas Vasiliauskas.

„Vadovų rotacijos principas yra taikomas daugelyje viešojo sektoriaus sričių, pradedant teisėsauga ir baigiant aukštojo mokslo sistema. Vadovo kaitos nebuvimas ilgus metus gali apspręsti institucijos veiklos stagnaciją, mažinti institucijos veiklos našumą, novatoriškumą, gebėjimą greitai reaguoti į besikeičiančias socialinio gyvenimo aktualijas bei visuomenės poreikius. „Nepakeičiamaisiais“ neturėtų būti ir Seimo skiriami pareigūnai, kurie yra įstaigų, užtikrinančių žmogaus teisių, įskaitant vaiko teises, įgyvendinimo priežiūrą ir kontrolę, vadovai“, – sako projektą parengę Seimo Žmogaus teisių komiteto nariai.

Šiuo metu yra įtvirtinta, kad tas pats asmuo lygių galimybių kontrolieriumi gali būti skiriamas penkerių metų kadencijai ne daugiau kaip du kartus iš eilės. Taip pat Seime yra svarstomas įstatymo projektas, kuriuo siekiama nustatyti, kad Seimo kontrolieriaus įstaigos vadovu tas pats asmuo galėtų būti ne daugiau kaip du kartus iš eilės.

Šiuo metu vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus kadencijų skaičius yra neribojamas.

Galiojančiame įstatyme numatyta, kad Seimo pirmininko teikimu Seimas skiria vaiko teisių apsaugos kontrolierių penkerių metų kadencijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.