Kauniečių šeima prabilo apie ateitį: teks priimti jautrius sprendimus

Gintaro ir Eglės Kručinskų šeimai – svarbi diena. Šiandien jiems turėtų būti grąžinti 2 ir 3 metų mažyliai, kurie buvo paimti įtariant, kad prieš vaikus galėjo būti naudojamas smurtas.

 E. Kručinskienė su vaikais.
 E. Kručinskienė su vaikais.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2018, 10:36 AM, atnaujinta Oct 25, 2018, 11:04 AM

„Sunku apibūdinti savo savijautą – labai jaudinamės dėl to, kokios būklės pamatysime savo vaikus. Aš neturiu teisės matytis, tik vyras“, – portalui lrytas.lt sakė E.Kručinskienė.

Išsikraustys iš namų

Moteris pasakojo, kad kol kas jai leista matyti tik su dukra. „Kol kas su vyru iki galo neesame nusprendę, ką darysime. Gal aš pasiimsiu dukrą ir kraustysiuosi gyventi kitur, o jis pasiims sūnų ir liks namuose. Aš negaliu likti tuose namuose, kur mes gyvename“, – kalbėjo moteris.

E.Kručinskienė sakė, kad apie vidurdienį vaikai bus grąžinti tėčiui. Moteris teigė, kad ši diena žada daug išbandymų, nes reikia ne tik iš namų pasiimti savo daiktus ir vaistus, bet ir apsispręsti, kur bent laikinai galėtų apsigyventi.

Paklausta, ar šiandien jaučia bent nedidelį palengvėjimą dėl to,kad pagaliau vaikai bus grąžinti šeimai, pašnekovė buvo atvira: jokio džiugesio nejaučiu, mums taikoma labai daug apribojimų.

Jaučiamės surišti nuo galvos iki kojų ir mums buvo pasakyta, kad vaikus iš mūsų vistiek ateityje gali paimti. Apie jokį džiugesį kol kas kalbėti negaliu“, – sakė pašnekovė.

Ministras jaučiasi nusivylęs

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovai du kauniečius mažamečius nusprendė grąžinti jų tėvui. Vaikai nuo šeimos buvo atskirti dėl įtarimų smurtu, o ši istorija sulaukė didelio visuomenės dėmesio.

„Labai džiaugiuosi šiandienos sprendimu, nes du mažamečiai vaikai grįš pas tėtį į savo namus. Kartu noriu tikėtis, kad atvejo vadybininkas ir jo suburta komanda bei kiti Kauno miesto savivaldybės ekspertai suteiks visą reikiamą pagalbą vaikams ir tėčiui su mama. Prašau tėčio ir mamos priimti šią pagalbą, jei ne dėl savęs, tai bent dėl vaikų“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Jis sako nuoširdžiai tikintis, kad pora myli vaikus bei ragino „suremti pečius“ vaiko teisių apsaugos specialistus, tėvus, savivaldybių darbuotojus ir visuomenę.

„Greičiausiai šio sprendimo laukė didžioji dalis Lietuvos, tokio sprendimo. Dėl detalių vis dar diskutuojama, kada ir kaip, kokiomis sąlygomis bus grąžinami vaikai, kokia pagalba bus užtikrinama“, – teigė ministras.

Jis tikisi, kad socialiniai darbuotojai suteiks visą reikiamą pagalbą šeimai po mėnesio pertraukos grįžus vaikams, kartu jis prašo tėvų „maksimalaus bendradarbiavimo“.

„Dėl ko esu nusivylęs – dėl mūsų negebėjimo susikalbėti vaikų labui“, – sakė L. Kukuraitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.