Konservatorių kandidato į prezidentus rinkimai: eilėse – ginčai

Nuo ankstyvo ryto sostinės savivaldybėje nusidriekė gyventojų eilės. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) nariai ir rėmėjai šį savaitgalį renka partijos kandidatą į prezidentus.

Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2018-11-03 10:10, atnaujinta 2018-11-03 10:37

Rinkimuose varžosi du kandidatai – Seimo narė, buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė ir diplomatas Vygaudas Ušackas.

Balsavimas šalies miestuose vyks dvi dienas, o jame dalyvauti registravosi daugiau nei 19 tūkst. partijai nepriklausančių žmonių.

Balsuoti rinkosi nuo ryto

Nors balsuoti už savo kandidatą žmonės gali tik nuo dešimtos valandos ryto, buvo tokių, kurie į savivaldybę atvyko gerokai anksčiau.

Viena jų – 85-erių Angelė, kuri į savivaldybę atvyko dar prieš devintą ryto. „Labai norėjau balsuoti, bet laikas, mano manymu, labai blogas, juk daug žmonių turi laisvadienius, išvykę“, – svarstė senjorė ir pajuokavo, kad veikiausiai tokia data suplanuota tyčia, kad rinkimai nebūtų gausūs.

„Palaikysiu Ingridą Šimonytę ir rankinėje turiu visą sąrašą reitingavimui. Su I.Šimonyte asmeniškai bendrauti neteko, mačiau tik per televiziją, bet man ji paliko labai gerą įspūdį. Manau, kad Lietuvai reikia tokios prezidentės, kaip ji“, – sakė senjorė ir pridūrė, kad Lietuvai būtų geriaus prezidentė moteris, nei prezidentas vyras. „Klausykite, na, kas gi būtų, jei prezidentu taptų koks Petras Gražulis“, – kalbėjo ponia Angelė.

Palaikymo sulauks abu kandidatai

Šalia eilėje balsuoti laukusi vilnietė Regina turėjo kitokią nuomonę: „Už moterį šiuo atveju nebalsuosiu. V. Ušackas turi puikią užsienio politikos patirtį. Manau, kad valstybės vadovu turi būti diplomatas, o ne finansininkas, menininkas ar dar kas nors“.

Pašnekovė teigė, kad šaliai sėkmingai gali vadovauti tik politikas ar diplomatas, kuris pažįsta kitų šalių vadovus. „Toks vadovas gali vertinti įvykius, ar tarpusavio santykius, tokie žmonės turi vadovauti valstybei, o ne finansus skaičiuoti“, – kalbėjo ponia Regina.

„Jau tik ne už Ušacką!“, – į pokalbį vis bandė įsiterpti ponia Agnelė.

„Atėjau jau žinodama, už ką balsuosiu. Manau, kad I.Šimonytei šypsosis sėkmė. Man Ingrida patinka kaip žmogus, patinka, ką kalba, kaip gyvena. Manau, kad ji nuoširdus ir teisingas žmogus“, – kalbėjo į rinkimus atėjusi Kristina.

Moteris pasakojo, kad tokią nuomonę, jog laimės būtent I. Šimonytė, susidariusi iš viešojoje erdvėje matytos informacijos.

Studentas Lukas nepanoro atvirauti už kurį kandidatą atidavė savo balsą, bet patikino, kad didžioji dauguma jo bičiulių palaiko V. Ušacką. „Jaunimui jis yra itin sėkmingos karjeros pavyzdys, žmogus, iš kurio galima mokytis“, – sakė jis.

Pasak konservatorių vykdomosios sekretorės Aistės Gedvilienės, užsiregistravusių žmonių skaičius viršijo lūkesčius, nes dar prieš skelbiant pirminius rinkimus tikėtasi pritraukti nors tūkstantį nepartinių rinkėjų.

Nacionaliniai rinkimai į prezidentus planuojami kitąmet gegužę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.