Liberalų sąjūdis byra toliau – partiją palieka ir Vytautas Grubliauskas

Klaipėdos miesto meras, liberalas Vytautas Grubliauskas pirmadienį paskelbė apie savo tolimesnius planus dėl dalyvavimo kitais metais rengiamuose Klaipėdos miesto mero ir savivaldybės tarybos rinkimuose.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 5, 2018, 12:11 PM, atnaujinta Jan 30, 2019, 4:41 PM

Jis pirmadienį, spaudos konferencijoje pasakė, kad jo kandidatūra į Klaipėdos merus yra keliama.

Spaudos konferencijoje politikas patvirtino, kad dalyvaus rinkimuose su rinkiminiu komitetu. Už tokį veiksmą partija jam sustabdytų narystę. Visgi, tokių veiksmų imtis nereikės, nes V.Grubliauskas spaudos konferencijoje pasakė, kad liberalų partiją palieka ir nebėra jos narys.

Politikas žurnalistams sakė, kad prašymą išeiti iš partijos jis parašė šiandien, pirmadienį. 

„Ateinu ir dalyvausiu rinkimuose į Klaipėdos mero poziciją, kadangi priimti partiniai sprendimai – juos gerbiu ir nekvestionuoju – nepalieka galimybės dalyvauti kitaip“, – BNS sakė V. Grubliauskas.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad antrą kadenciją baigiantis meras, Klaipėdos liberalų sprendimų, nebus oficialiu kandidatu rinkimuose. Juo tapo Seimo narys Simonas Gentvilas.

Nelaimėjo, todėl pasitraukia

Liberalų sąjūdžio partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas naujienų portalui lrytas.lt sakė, kad pats Klaipėdos miesto meras jį informavo apie galimybę pasitraukti.

„V.Grubliauskas pats mane pasikvietė rugsėjo mėnesio pradžioje ir pasakė, kad jis net nenorėtų konkuruoti skyriuje ir galvoja apie komitetą. Bet paskui jis sukonkuravo, pralaimėjo. Savo ambicijas jis realizuoja štai tokiu būdu. Man tai buvo žinomas tas jo pasinešimas“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė E.Gentvilas.

Partijos pirmininkas nenorėjo V.Grubliausko lyginti su penktadienį iš partijos pasitraukusiu Vilniaus miesto meru Remigijumi Šimašiumi.

„Vilniuje skyrius priėmė sprendimą eiti su komitetu, o Klaipėdos skyrius nusprendė eiti su partija rinkimuose. Taip, atsiranda apsisprendimai prieš pat pabaigą, man jie buvo žinomi iš seniau. Apie byrėjimą pakalbėkime, kai bus suformuoti kandidatų sąrašai. Tada pamatysime, kad situacija nėra dramatiška“, – situaciją įvertino jis.

„Abejonių dėl Klaipėdos miesto skyriaus išlikimo nėra. O kad kažkas įsižeidė pralaimėjęs vidinė atranką, to pavadinti partijos byrėjimu niekaip negalima“, – kalbėjo E.Gentvilas.

Jis sakė, kad dėl kiekvieno, partiją paliekančio žmogaus yra apmaudu. „Bet tai yra jų apsisprendimas“, – kalbėjo politikas.

Pirmadienio rytą Klaipėdos liberalų skyrius išplatino rezoliuciją, kuria pareiškia esantys sunerimę dėl Klaipėdos miesto mero bendravimo su korupcija įtariamu Eligijumi Masiuliu, buvusiu partijos lyderiu. Rezoliucijos tekste taip pat mero yra prašoma viešai paneigti kalbas apie jo planus rinkimuose dalyvauti be partijos, steigiant rinkiminį komitetą.

Tokiu keliu prieš keletą savaičių pasuko Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. Už tokį sprendimą jo narystė partijoje buvo sustabdyta, o praėjusį penktadienį jis paskelbė, kad visai palieka liberalų partiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.