Tarp kitko. Užpuolė rusai? Ačiū Dievui, esu auka

Kas gali būti garbingiau šiandieninės Lietuvos politikui už kokios nors Rusijos televizijos dėmesį? Juk gali pasigirti, kad atsidūrei priešakinėse Maskvos informacinio karo prieš Lietuvą linijose, vadinasi, esi itin reikšminga figūra. Priešas nesnaudžia ir renkasi geriausius!

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2018, 11:29 AM

Tokia laimė šiomis dienomis aplankė buvusią sveikatos apsaugos ministrę, o dabar kuklią Seimo „socialdarbietę“ R.Šalaševičiūtę.

Politikė pati pasigyrė, kad spalį Rusijos televizijos „REN TV Lietuva“ laida „Labiausiai šokiruojančios hipotezės“ paskelbė, jog sveikatos apsaugos ministrė R.Šalaševičiūtė pasiūlė įteisinti eutanaziją tiems ligoniams, kurie negali susimokėti už gydymą.

Seimo narė pareiškė, kad tai piktybiškas melas ir išpuolis ne tik prieš ją, bet ir prieš visą Lietuvos valstybę, todėl reikia „taikyti priemones“.

Į mūšį stojo ir Žurnalistų etikos inspektorė G.Ramanauskaitė, tai irgi pavadinusi akivaizdžia dezinformacija, kurią bus reikalaujama paneigti, o galbūt už tai net nubausti.

Žinoma, „REN TV Lietuva“ su visomis savo laidomis – velnio nešta ir pamesta. Pastarojoje laidoje taip pat yra pelų, bet yra ir grūdų. Netiesa, kad R.Šalaševičiūtė šiuo metu yra sveikatos apsaugos ministrė, bet tiesa, jog ji ministerijai vadovavo prieš kelerius metus.

Tuomet vos paskirta politikė viešai pasiūlė svarstyti eutanazijos įteisinimą – ne tik mirtinai sergantiems suaugusiesiems, bet ir vaikams.

Kalbėdama apie suaugusiuosius tuometė ministrė sakė, kad Lietuva nėra tokia gerovės valstybė, kuri užtikrintų pakankamą paliatyviąją slaugą.

„Lietuvos rytui“ parlamentarei apie tai priminus, ji aiškino, kad siūliusi tik diskutuoti, o rusai dabar tai labai negražiai suformulavo.

Kad ir kaip būtų, prieš pasiskelbiant Maskvos propagandinio karo auka kartais pravartu pagalvoti, ar ne geriau patylėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.