Arvydas Lekavičius. Ar Odesoje bus paminklas Eligijus Masiuliui?

Protų mūšių gerbėjams – nesunki mįslė: kas sieja Klaipėdą ir Odesą? Abu yra uostamiesčiai?

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2018, 8:08 AM, atnaujinta Nov 8, 2018, 9:32 AM

Tai tiesa, tačiau gausite vos vieną balą.

Norintieji užsidirbti bent porą gali paminėti ir kitą ryšį – Odesoje jau seniai stovi paminklas buvusiam Valstybės Dūmos nariui feldmaršalui Kisai Vorobjaninovui.

Šįmet bronzinis Kisa su ištiesa išmaldai skrybėle atsistojo ir Danės krantinėje.

Vis dėlto besikapstantys giliau turėtų rasti dar vieną sąsają. Tai buvęs liberalų vedlys, buvęs Seimo narys ir netgi buvęs susisiekimo ministras E.Masiulis.

Iš Klaipėdos kilęs politikas, kurio karjerą pakirto įtarimai kyšio ėmimu, neseniai laiką leido būtent Odesoje. Užsuko į tenykštį džiazo festivalį su žavia šviesiaplauke.

Tikriausiai pabendravo ir su ten lyg tyčia buvusiu Klaipėdos meru V.Grubliausku. Ar lankėsi prie Kisos paminklo, neaišku. Vis dėlto gali būti, kad lankėsi, nes grįžęs į Lietuvą pradėjo elgtis kaip šis „12 kėdžių“ personažas – prašyti pinigų.

Tik ne kapeikomis – E.Masiulio advokatas teismo paprašė grąžinti ginamajam ir jo žmonai 1420 eurų, kurie kratos metu buvo iškrapštyti iš jų piniginių. Skaičiuojant buvusia valiuta – 4,9 tūkstančio litų.

Kaip čia neprisiminsi, kad vadovaudamas Susisiekimo ministerijai liberalas aiškino, jog būtent tokios sumos – 5 tūkstančių litų – užtenka nebent vagims ar bepročiams. Taip jis prieš aštuonerius metus kalbėjo apie valstybės valdomų įmonių vadovų atlyginimus.

Dabar tokie pinigai, pasirodo, praverstų ir pačiam. Ar nepanašu į buvusį Valstybės Dūmos narį, kuris svaigo prisimindamas aukštuomenės puotas ir Paryžiuje praleistas naktis, tačiau pats dienomis stovėdavo ir prašydavo kapeikų?

Todėl ar ne laikas skulptoriams imtis darbo – Klaipėdoje bei Odesoje statyti paminklą ir buvusiam Seimo nariui? Abu miestai dar labiau suartėtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.