Valstiečių sekliai kaltino vieni kitus

Peštynės ir melagių paieškos. Taip kai kurie valstiečiai apibūdino jų frakcijos posėdį, kuriame vėl buvo putojama dėl naujų seniūno Ramūno Karbauskio ir jo dešiniosios rankos Agnės Širinskienės užmačių.

Frakcijoje susikirtę V.Bakas ir S.Skvernelis vakar jau buvo kiek atvėsę.<br>T.Bauro nuotr.
Frakcijoje susikirtę V.Bakas ir S.Skvernelis vakar jau buvo kiek atvėsę.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Nov 8, 2018, 11:11 AM

Prieš Teisės ir teisėtvarkos komitetui diriguojančios A.Širinskienės užmojus plėsti vos pradėtą parlamentinį tyrimą dėl neteisėto poveikio politikams šįkart piestu stojo ir Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė.

A.Širinskienė norėtų, kad buvusių vyriausybių veiklą apimantis tyrimas užgriebtų ir 2018 metus. Mat norima aiškintis ir konservatorių iniciatyvą kreiptis į Konstitucinį teismą dėl pensijų fondų, taip pat ištirti, ar politikai nedarė spaudimo Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai.

Vienas kitą kaltino melu?

Frakcijos posėdyje užsiplieskė ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas. Įdomu tai, kad Sauliaus Skvernelio komandos nariu laikomas politikas ne juokais į atlapus kibo ne tik A.Širinskienei, bet ir premjerui.

„Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, V.Bakas frakcijos vadovams priekaištavo, kad nesilaikoma pažadų įgyvendinti NSGK atlikto tyrimo išvadas. „Nesuprantu, kodėl atrandame politinę valią kurti naujas komisijas, o per pusę metų neparuošėme, nepateikėme nė vieno įstatymo projekto“, – vėliau delfi.lt kalbėjo politikas.

Panašūs frakcijos posėdyje išsakyti priekaištai rėžė S.Skverneliui ausis. Premjeras esą piktai atkirto, kad V.Bakas klaidina frakcijos narius.

„S.Skvernelis ir V.Bakas vienas kitą kaltino meluojant, mes taip ir nesupratome, kuris iš jų meluoja labiau. Bet susikibo jie rimtai“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo vienas valstiečių.

Vakar komentuodamas ir viešai nuskambėjusius priekaištus dėl esą kažkur stringančių projektų S.Skvernelis pareiškė, jog V.Bakas žino, kad Vyriausybė vykdo Seimo pavedimus: „Įstatymų projektai parengti, jie yra derinimo stadijos. Mes laikomės grafiko.

Matyt, jis turi per mažai informacijos. V.Bakas galėtų „paklausti“, bet šiaip jis tą informaciją turi, o kai kuriuos projektus net ir pats yra matęs.“

„Lietuvos ryto“ paklaustas, ar tai reiškia, kad V.Bakas meluoja, premjeras atsakė: „Aš to nesakau. Patys darykite išvadas.“ Lengva ironija besišypsančio S.Skvernelio balse buvo juntama ir paklausus, ar frakcijos posėdyje jis bendražygio nevadino melagiu: „Ne, baikit.“

Pasigenda lyderystės

Tuo metu V.Bakas vakar „Lietuvos rytui“ sakė, kad tas ginčas buvo užglaistytas netrukus po frakcijos posėdžio.

Anot NSGK vadovo, premjeras pažadėjo, kad projektai jau šią savaitę bus pristatyti visuomenei.

„Aš tų projektų dar nesu matęs. Man keista, kad premjeras kalba kitaip“, – sakė parlamentaras. Tačiau, anot jo, priekaištai dėl nerengiamų teisės aktų projektų buvo labiau skirti ne Vyriausybės vadovui, o frakcijai.

„Iš tiesų Seimas į NSGK išvadų įgyvendinimą nėra niekaip įsitraukęs. Nėra jokio darbo šia linkme, išskyrus vis naujas komisijas. Kitaip tariant, frakcija tuo neserga. Nėra frakcijos lyderystės.

Tikiuosi, kad Vyriausybė tą situaciją pataisys. Nes dabar už teisėkūrą atsakinga A.Širinskienė gal tiesiog neturi tam laiko – yra pernelyg užsiėmusi naujų komisijų kūrimu“, – kalbėjo V.Bakas.

Jaučiasi likusi nesuprasta

„Lietuvos rytui“ pasakodama apie daug atgarsių sukėlusį frakcijos posėdį R.Baškienė neslėpė, kad audringą reakciją sukėlė jos pateikti klausimai dėl naujų tyrimų tikslingumo.

„Gal aš esu blondinė, bet noriu išsiaiškinti, ką reiškia pratęsti komisijos tyrimo laikotarpį iki 2018 metų?

Bet tokie mano klausimai sukėlė nepasitenkinimą“, – kalbėjo parlamentarė.

R.Baškienė pripažino, kad nesutarimų priežastimi tapo A.Širinskienės siūlymas aiškintis galimą politikų spaudimą etikos sargams: „Aš posėdyje pasakiau, jog viliuosi, kad tai nebus keršto akcija prieš buvusį frakcijos narį Povilą Urbšį.

Kartojau ir kartosiu: abejoju, ar tie tyrimai yra mūsų frakcijos prioritetas. Pasakiau, kad tuo turėtų užsiimti teisėsauga, bet, atrodo, likau nesuprasta. Tiesą sakant, ne pirmą kartą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.