Biržų rajono meras socialinėms darbuotojoms davė pinigų vokeliuose

Biržų rajone jau pakvipo Kalėdomis, o gal ir artėjančiais rinkimais. Rajono meras pamalonino vaikų globos namų socialines darbuotojas iš asmeninių lėšų – skyrė po šimtą eurų. 

V.Valkiūnas tikina pinigus davęs iš savo kišenės kaip paramą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Valkiūnas tikina pinigus davęs iš savo kišenės kaip paramą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Zinaida Paškevičienė, Irma Janauskaitė, LRT TV naujienų tarnyba, LRT.lt

Nov 10, 2018, 9:05 PM, atnaujinta Jan 28, 2019, 10:11 AM

Kai kurie vietos politikai sako, kad taip diskredituojama savivaldybė – esą geriau padidinti atlyginimus, negu šelpti savo lėšomis. „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas teigia, kad politikams nederėtų savo darbo spragų užkaišioti dovanomis.

Vaikų globos namų „Vaiko užuovėja“ darbuotojoms rajono meras Valdemaras Valkiūnas padalijo vokelius su 100 eurų. Globos namų direktorė Sandra Slapšienė sako prašiusi padidinti darbuotojams atlyginimus, tuomet sulaukusi mero apsilankymo, o vėliau savivaldybėje jis padavęs vokelius.

Direktorė teigia, kad socialiniai darbuotojai dirba ir po darbo valandų, savo lėšomis vežioja vaikus pas gydytojus ir į užsiėmimus, todėl mero dovaną priimanti kaip padėką.

„Reikėtų kelti atlyginimus, bet ir tas vienkartinis  paskatinimas, vienkartinis dėmesys irgi duoda pridėtinę vertę. Kalbu tik apie šį atvejį, bet ateityje būtų teisinga socialiniams darbuotojams pakelti atlyginimus“, – svarstė S. Slapšienė.

Mero vokelius direktorė atidavė finansininkei ir 5 socialinėms darbuotojoms. Viena jų tikino pinigus panaudosianti globotinių reikmėms.

„Važiuojame į ekskursijas. Vaikai ne visada turi sutaupytų kišenpinigių, nes išleidžia juos, tai mes nuperkame jiems ką iš savo  pinigėlių“, – pasakojo socialinė darbuotoja Reda Landauskienė.

Meras tikina dovanų nesiejantis su artėjančiais rinkimais, esą jam pagailo socialinių darbuotojų.

„Man čia ne pirmas kartas, kai esu vaikų namus parėmęs dar litais, tūkstančiais. Tai čia keli šimtai darbuotojoms, kurioms yra vargingas gyvenimas ir kur atlyginimų mūsų nei vyriausybė nesugeba padoriai išmokėti, kad jos oriai gyventų“, – sakė Biržų rajono meras V. Valkiūnas.

Vilnių kaltinantis meras tikina nepamiršęs, kad globos namų darbuotojams atlyginimus moka savivaldybė. Biržų rajone vidutinis socialinio darbuotojo atlyginimas yra šimtu eurų mažesnis negu Pasvalio ar Kupiškio.

„Jis diskredituoja savivaldybę, kaip viešojo administravimo instituciją. Iki tol jis turėjo visas sąlygas ir galimybes inicijuoti kelti socialinių darbuotojų atlyginimus. Juridiškai tai nėra papirkinėjimas, bet faktiškai, tai yra rinkėjų papirkinėjimas“, – kalbėjo Biržų rajono vicemerė Irutė Varzienė.

„Atrodo keistai tokiu būdu spręsti klausimą, kai savivaldybės meras problemą žinojo daug metų ir galėjo sutvarkyti. Toks pinigų mokėjimas gali atrodyti mielai, bet yra savotiškas pleistro klijavimas, nes problema niekur nedingo“, – komentavo „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas.

Biržų rajono meras tik dabar žada ieškoti galimybių, padidinti ne tik socialinių, bet ir kultūros darbuotojų atlyginimus, tačiau pripažįsta, kad biudžetas skylėtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.