Seimas partijų finansavimo tvarką priėmė su prezidentės pastabomis: LSDDP gaus lėšų nuo kitų metų

Galimybės dar šiais metais valstybės dotaciją gauti netekusi Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP) Seime sieks užsitikrinti, kad valstybės lėšos jai būtų pervestos kitąmet. Ketvirtadienį plenariniame posėdyje vėl svarstomas politinių partijų finansavimo pataisų įstatymas.

LSDDP partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas. <br>T.Bauro nuotr.
LSDDP partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-15 11:00

Konservatorius Jurgis Razma šį klausimą iš darbotvarkės norėjo išbraukti, tačiau Seimas nusprendė, kad klausimas darbotvarkėje lieka.

„Valstiečiams“ ir „socialdarbiečiams“ pastarąją savaitę nepavykus atmesti prezidentės vetuoto politinių partijų finansavimo įstatymo, reikalingo valstybės dotaciją skirti rinkimuose nedalyvavusiai LSDDP, valdančiųjų lyderiai užsimena, kad tikriausiai sieks įstatymą priimti su Dalios Grybauskaitės pataisomis.

Po balsavimo tai ir buvo padaryta – už balsavo 70, prieš 0, susilaikė 1 parlamentaras. Opozicija savo korteles prieš balsavimą ištraukė. Nes anksčiau yra sakę, kad net su prezidentės pataisomis partijų finansavimo pataisų projektas lieka ydingas, todėl planuoja siūlomo įstatymo pataisų toliau nepalaikyti.

Politikai Eltai yra teigę, kad, nepaisant to, jog anksčiau nesutiko su kai kuriais D. Grybauskaitės pataisų siūlymais, partijų finansavimo pataisas gali siekti priimti su prezidentės pataisomis. Pasak jų, tai užtikrintų greitesnį kelią keičiant partijų finansavimo tvarką ir tai, kad jau ateinančiais metais LSDDP gautų valstybės dotaciją.

ELTA primena, kad nepaisant valdančiųjų lyderių deklaruotų užmojų, „valstiečiams“ ir „socialdarbiečiams“ pastarąją savaitę nepavyko atmesti prezidentės D. Grybauskaitės vetuoto politinių partijų finansavimo įstatymo.

Spalio 26 d. D. Grybauskaitė vetavo ir tobulinti grąžino valdančiųjų iniciatyva Seime priimtas bei daug diskusijų sukėlusias pataisas, kurios į valstybės lėšas leistų pretenduoti LSDDP.

Pasak prezidentės, valdančiųjų siūlytas partijų finansavimo modelis mažina kokybės standartus partijoms ir sukuria prielaidas neatsakingai švaistyti biudžeto lėšas, kai Lietuvos politinė sistema ir taip išgyvena pasitikėjimo krizę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.