Teismas rašo nuosprendį Utenos merui Alvydui Katinui

Panevėžio apygardos teismas antrą kartą baigė nagrinėti piktnaudžiavimu ir prekybos poveikiu kaltinamo Utenos rajono mero Alvydo Katino bylą. 

A.Katinas.<br>  M.Juknevičiūtės nuotr.
A.Katinas.<br>  M.Juknevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2018, 11:58 AM

Nuosprendis šioje byloje bus skelbiamas sausio 4 dieną. 

Prokuratūra siūlo merą pripažinti kaltu dėl piktnaudžiavimo ir skirti jam 18 tūkst. 800 eurų baudą. 

Taip pat siūloma atimti teisę A. Katinui būti išrinktam ar paskirtam į valstybės ar savivaldybės institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų pareigas trejiems metams. 

A. Katinas savo kaltės nepripažįsta ir tikisi būti išteisintas. 

2017 metų gegužę tuometinis Panevėžio apygardos teismo teisėjas Pranas Šimkus pradėjo nagrinėti Utenos rajono mero bylą. 

Kartu su meru prieš teismą stojo buvusi tuometinio ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus sekretoriato vadovė Džuljeta Žiugždienė – ji kaltinama nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu, dokumento klastojimu, piktnaudžiavimu tarnyba ir turto iššvaistymu. 

Kaltinamojo akto duomenimis, 2014 metų rugsėjį – lapkritį, A. Katinas, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi ir siekdamas asmeninės naudos – Dž. Žiugždienės, kaip ministro pirmininko sekretoriato vadovės palankumo ateityje, pareikalavo, kad bendrovė „Utenos melioracija“ neatlygintinai suremontuotų Dž. Žiugždienei ir jos dukrai priklausantį privatų gyvenamąjį namą, esantį Utenos rajone. Atliktų remonto darbų kaina siekia daugiau nei 6,5 tūkst. eurų. Šią sumą prokuratūra prašo konfiskuoti iš Dž. Žiugždienės. 

Šioje byloje Dž. Žiugždienei buvo likę tik pasinaudoti paskutinio žodžio teise, po to teisėjas P. Šimkus turėjo eiti rašyti nuosprendį. Teisėjui išėjus į pensiją, A. Katino bylą iš naujo nagrinėjo kitas teisėjas, Valdas Ciesiūnas. Byla išnagrinėta per vienintelį posėdį, vykusį lapkričio 15 dieną. 

Teisėjų tarybos pirmininkas po šio atvejo žadėjo, kad šios bylos daugiau neužsitęs. 

Teisėjų tarybos pirmininkas Rimvydas Norkus BNS yra sakęs, kad teismų sistema imsis visų įmanomų priemonių, kad kitiems teisėjams perduotos P. Šimkaus bylos būtų kuo greičiau išnagrinėtos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.