Kalėdines Raudondvario dvaro puošmenas kuria ir vaikai

Kauno rajono gimnazistai mokosi kurti karpinius. Jais bus papuoštos pagrindinės rajono Kalėdų eglės prieigos. Manoma, kad pačių pagamintos, o ne pirktos dekoracijos suteiks daugiau jaukumo.

Kauno rajone kalėdinių švenčių maratonas prasidės lapkričio 30 dieną. <br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Kauno rajone kalėdinių švenčių maratonas prasidės lapkričio 30 dieną. <br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2018, 6:02 AM, atnaujinta Nov 27, 2018, 10:05 AM

Kauno rajone kalėdinių švenčių maratonas prasidės lapkričio 30 dieną. Pagrindinė Kalėdų eglė tradiciškai bus papuošta ir įžiebta Raudondvario dvaro parke. Iliuminuotas bus ir visas parkas.

Raudondvario dvaro komplekso direktorė Snieguolė Navickienė sakė, kad dvare tinka klasikinė Kalėdų eglė, todėl ji bus papuošta panašiai kaip ir ankstesniais metais – bumbulais ir iliuminacijomis. Parkas spindės elektrinėmis girliandomis, jame ganysis dirbtiniai apšviesti elniai, bus papuošta ir senovinė karieta.

„Didžiausia šių metų naujovė – iš specialių sintetinių medžiagų sukurti dideli karpiniai. Tai – didelės snaigės ir vienas 1 metro aukščio ir 2 metrų ilgio atvirukas. Atviruke matysis eglutės, Kalėdų Seniai, rogės, snaigės“, – pasakojo S.Navickienė.

Tokiais dideliais karpiniais bus papuošta alėja, kuri veda į dvarą. Šią dvaro parko puošimo idėją sugalvojo Kauno kolegijos atstovai. Karpinius kuria viso Kauno rajono gimnazistai ir pagrindinių mokyklų auklėtiniai. 

„Tai didžiulis džiaugsmas vaikams, nes jie patys gali prisidėti prie kalėdinės pasakos kūrimo. Pačių sukurtos, o ne pirktos puošmenos suteikia daugiau jaukumo“, – sakė S.Navickienė.

Pagrindinei Kauno rajono eglei ir jos aplinkai papuošti naudojamos ir jau seniau įsigytos dekoracijos, todėl šiais metais kalėdinėms puošmenoms skirta palyginti nedidelė suma – iki 10 tūkstančių eurų.

Po pagrindinės Kauno rajono eglės įžiebimo šventės kalėdiniai simboliai bus puošiami ir seniūnijose. Kiekviena jų savarankiškai rūpinasi, kaip savo egles padabinti.

Kaune esanti rajono savivaldybė šiemet nebus puošiama, nes pastato vidus atnaujinamas, ten dirba darbininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.