R. Baškienės marčios detektyvas: susipažinusi su politikės sūnumi jauna moteris neteko darbo Seime

Skandalingos istorijos, kai Seimo nariai įdarbina savo giminaičius ar bičiulius savo padėjėjais, viešumoje skambėjo ne kartą, tačiau, panašu, kad ne visi lipa ant to paties grėblio.

R. Baškienė paaiškino, kodėl atleido padėjėją.<br>T.Bauro nuotr.
R. Baškienė paaiškino, kodėl atleido padėjėją.<br>T.Bauro nuotr.
R. Baškienė paaiškino, kodėl atleido padėjėją.<br>T.Bauro nuotr.
R. Baškienė paaiškino, kodėl atleido padėjėją.<br>T.Bauro nuotr.
R. Baškienė paaiškino, kodėl atleido padėjėją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R. Baškienė paaiškino, kodėl atleido padėjėją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R. Baškienė paaiškino, kodėl atleido padėjėją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R. Baškienė paaiškino, kodėl atleido padėjėją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 2, 2018, 4:25 PM, atnaujinta Dec 3, 2018, 9:05 AM

Naujienų portalo lrytas.lt redakcija sulaukė laiško, kurio autorius ragino pasidomėti valstietės Rimos Baškienės padėjėjų komanda, kurioje, anot šaltinio, dar visai neseniai plušėjo ir politikės marti Rūta Gladutytė-Baškė, kuri šiemet tapo politikės sūnaus Roko Baškio sutuoktine.

Pravertė kinų kalba

Vos išgirdusi klausimą apie marčios karjerą Seime R.Baškienė maloniai sutiko paaiškinti visas detales. „Kai tik buvo pareikšta džiugi žinia (apie sūnaus draugystę su tuometine politikės padėjėja – Aut. past.), sakiau, labai atsiprašau, vertinu kaip gabią merginą, bet, deja, kartu dirbti nebegalėsime“, – apie situaciją kalbėjo politikė.

R.Baškienės teigimu, R.Gladutytę-Baškę ji buvo įdarbinusi vos pusmečiui ir ji Seime dirbo tik puse etato. „R.Gladutytės-Baškės paslaugos man buvo labai reikalingos, bet dabar jau turiu kitą žmogų, kurio darbu esu patenkinta“, – sakė Seimo narė.

Politikė teigė, kad R.Gladutytė-Baškė jos padėjėja yra dirbusi tik šios kadencijos pradžioje ir labai trumpai – kelis mėnesius nuo 2016 metų gruodžio. „Man reikėjo vertėjos, puikiai anglų kalba kalbančio žmogaus. Ji taip pat kalba ir kinų kalba, o mes kartu su parlamentiniais grupės nariais turėjome susitikimų ciklą su ambasadoriumi ir kitais svečiais. Priklausau ryšių su Kinija parlamentinei grupei, tad man jos paslaugų kurį laiką reikėjo“, – aiškino politikė. Padėjėja taip pat rūpinosi ir politikės internetinio puslapio sukūrimu ir administravimu – jame talpino publikacijas, nuotraukas, informacij1 apie renginius ir pan.

Padėjėją atleido

Apie tai, ar tiesa, kad padėjėja dirbusi R.Gladutytė-Baškė šiemet tapo jos marčia, politikė buvo itin atvira: „Taip, todėl ją ir atleidau. Nenorėjau, kad būtų painiojami kokie nors vieši ir privatūs interesai. Kai tik sužinojau, kad ji susipažino su mano sūnumi ir jie bendrauja, priėmiau tokį sprendimą“, – teigė ji ir pridūrė, kad politikoje yra ne naujokė, tad nenorėjusi, kad kiltų kokios nors prielaidos viešų ir privačių interesų painiojimui.

Klausimą, ar Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja pati Seime surado sūnui žmoną, politikė priėmė su šypsena. „Nėra tai, kaip sakote. R.Gladutytę-Baškę sutikau prieš keletą metų, kai ji dirbo Vilniaus universiteto studentų atstovybėje. Iš pradžių į situaciją nesigilinau, bet kai paaiškėjo, kad ji pažįsta mano sūnų, jie bendrauja, suprasdama, kad čia negali būti jokių interesų, nežaidžiau žaidimų“, – aiškino Seimo narė.

„Tiems, kurie skundžia, belieka pavydėti jų gebėjimų, bet skundai šiuo atveju tikrai nepagrįsti“, – geros nuotaikos pokalbio pabaigoje nestokojo R.Baškienė ir pridūrė, kad žmonių noras viską žinoti yra sveikintinas. „Visuomet esu atvira ir galiu viską paaiškinti, kviečiu ir į mane asmeniškai kreiptis“, – sakė politikė.

R.Baškienė pirmą kartą į Seimą išrinkta 2004–2008 metų kadencijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.