Badaujantis vyras nežino, ką daryti – jo žemę užėmęs ūkininkas mokėti nenori

Sukiužusi trobelė, pro kurią kiaurai šniokščia vėjas, už skolas išjungta elektra. Taip Klaipėdos rajone gyvena Stasys Visockas. Vyras sako ne kasdien turi ko pavalgyti.

 S.Visockas dažnai neturi už ką įsigyti maisto.<br> „Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
 S.Visockas dažnai neturi už ką įsigyti maisto.<br> „Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-03 18:39

Už tai, kad nešeria, inspektoriai iš Stasio grasina atimti beveik 30 avių. Vyrui priklauso 7 hektarai žemės – tačiau ją be jokios sutarties sėja, šienauja buvęs Klaipėdos rajono tarybos narys, iki šiol Valstiečių ir žaliųjų sąjungai priklausęs Virginijus Kaušys.

Skurstantis žemės šeimininkas sako už tai negaunantis nė cento.

„Man beliko tik apie pusantro hektaro avelėms, o ten V.Kaušys užėmęs, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė S.Visockas. – Čia avelėms liko aplink sodą, kanalą. Močiutės čia buvo.“

Laukė, bet nepasirodė

Kad tvarte uždarytos avys nenudvėstų, veterinarijos inspektoriai atvežė šieno, o Stasio 7 hektarų žemėje dirbantis ūkininkas nesirodo.

„Dėl žemės aš irgi skambinau V.Kaušiui. Jis sutiko, kad S.Visocko nuomojasi, ar naudoja jo žemę. Aš jam pasiūliau nuvažiuoti, pabendrauti ir tinkamai atsiskaityti. Deja, iki šiol nepasirodė“, – sakė savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Remigijus Alšauskas.

47 metų S.Visockas sako, kad niekada su ūkininku nuomos sutarties neturėjo.

„Šiems metams nebuvo jokios sutarties ir jis neklausė, ar gali tą žemę dirbti. Buvau praeitais metais, tai atvežė šienuko, o šiais metais nebuvau, nesutikau ir nešnekėjau. Ir nieko nedavė“, – pasakojo S.Visockas.

Žadėjo sumokėti

Paaiškėjo, kad Klaipėdos rajone ūkininkaujantis buvęs tarybos narys V.Kaušys Stasio žemę ne tik dirba, bet ir deklaruoja. Už tai kasmet gauna apie 700 eurų. Klaipėdos rajono savivaldybės darbuotojai sako, negana to, kad žemės šeimininkas skursta, jis neturi ir socialinių įgūdžių.

„Labai žema naudotis žmogaus, kuris turi negalią, žeme. Tai smūgis žemiau juostos“, – sakė R.Ališauskas.

Vietininio ūkininko, kuris nuomojasi žemę iš socialinių įgūdžių neturinčio žmogaus, apsilankius „Lietuvos ryto“ televizijai namuose nebuvo. Susisiekus telefonu su V.Kaušiu, šis pažadėjo S.Visockui sumokėti pinigus už žemės nuomą.

„Šiemet dar nespėjom atsiskaityti. Dabar dar šiek tiek gausim išmokų ir atsiskaitysim gal gruodžio pabaigoje“, – sakė V.Kaušys.

„Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistė G.Butkienė paklausė V.Kaušio: „Ar jūs žinote, kad iš jo nori atimti avis, nes jos neturi, ką ėsti, o jis pats neturi, ką valgyti? Elektra atjungta...Ar galima taip naudotis žmogumi?“

„Aš nežinau to. Nu gerai, pasistengsim, kuo anksčiau susitvarkyti“, – atsakė V. Kaušys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.