Studentė skatina E. Jovaišą ir J. Petrauskienę atiduoti savo algą mokytojams

Dabar kai vyksta istorinis reiškinys, kai mokytojai pagaliau nusprendė kovoti. Kai žmonės susiskirstė į palaikančius juos ir ne palaikančius. Jaučiu pareigą pasisakyti, kad ir kokia kartais naivi būčiau.

Studentė skatina E. Jovaišą ir J. Petrauskienę atiduoti savo algą mokytojams.
Studentė skatina E. Jovaišą ir J. Petrauskienę atiduoti savo algą mokytojams.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnė Jovaišaitė, studentė

Dec 3, 2018, 6:21 AM

Matau tik pliusus lipimo per langą ir išsišokimo. Nes kultūringai tų sėdinčių šiltoj kedėj ir norinčių nieko neveikti neįmanoma nugalėti. Dar prieš pusmetį kėliau visuomenėj klausimą dėl studentų stipendijų.

Tai camon ponas Eugenijus Jovaiša (Seimo švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas) nieko nežinojo apie situaciją ir pasiplovė. Jis nenorėjo nieko spręsti, lygiai taip pat kaip ir dabar nuėjęs į pokalbį su mokytojais jis sėdėjo ir kimarino Facebooke (tai aiškiai matėsi tiesioginėse transliacijose) Veronika Naumovaitė aiškiai tai užfiksavo..

Nė velnio jam neįdomu nei studentai, nei mokytojai, nei dar kažkas kas susiję su švietimu. Kodėl jis gali gauti algą už nieko neveikimą? Aš už tai, kad jis atiduotų savo alga mokytojams, nes jie yra labiau nusipelnę nei kažkas kitas. Visi dirba tik ne ponai sėdintys savo patogiose krėsluose.

Toliau kalbant apie Jurgita Petrauskiene cituoju iš prieš pusmetį vykusio susirašinėjimo „Sveiki, gerbiu visus žmones, įvairiomis formomis dedančius pastangas, kad švietimas tikrai šviestų. Jei manote, kad niekas smm nedirba ir niekam nerūpi, jei manote, kad tokie pasisakymai padeda, kaip ir visi mes – jūs renkatės. Iššūkių daug, daugybė metų esminių pokyčių nebuvo.

Pati sistema labai inertiška ir tikrai ne visi nori keisti ir keistis. Kritika visada reikalinga, konstruktyvi kritika padeda tobulėti, atvirumas tikrai labai svarbu. Svarbu tai daryti atsakingai, kompetentingai ir sąžiningai. Deja, neįsigilinę dažnai puolame ir manome, kad kiti blogi, o mes tai šaunuoliai. Švietime visi laimėsime apjungę pastangas bendram tikslui. Tai, kad kalbate - jums tikrai rūpi. Ir tai labai svarbu. Rūpi ir man.“

Tai man labai įstrigo ponios žodžiai „švietime visi laimėsime apjungę pastangas bendram tikslui.“ Taip laimėsim pritariu tam, tik, kad sunkiai įsileidžiat žmonės spręsti iškilusias problemas.

Nusimanančius žmones. Ne tik švietime, bet ir visur kaip mokytojai ir sako reikia įsileisti žmones, kurie išmano ir žino ko jiems trūksta ir sugeba pasidaryti sistemą, eigos planą kaip spręsti problemą. O ne va padarysim ta ir aną ir neturim jokio plano kaip tai padarysim.

Tai ką noriu pasakyti, kad tik susivieniję, tik visi bent po dalelę prisidėję sukursime tokia sistemą, kuri bus gera visiems. Dabar yra pats tinkamiausias momentas prabilti tiek medikams, tiek pareigūnams, visiems, kurie dirba valstybiniame sektoriuje.

Jeigu nesusivienys visi tai taip ir toliau vyks, kad jie gyvens už mūsų mokesčių mokėtojų pinigus ir nedirbs. Asmeniškai aš noriu gyventi Lietuvoje oriai, o ne tik tam, kad galėčiau susimokėti už pagrindinius žmogaus poreikius.

Pablevyzgoti visi gali, bet už tas blevyzgas gauna alga tik jie, kurie mano nuomone to nenusipelnė. Ypatingai bendrapavardis Jovaiša...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.