Vicemero T. Tamulevičiaus karjeros šuolis – stebinantis

Nelaukdamas Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimo vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas buvusį Alytaus vicemerą 30 metų Tautvydą Tamulevičių paskyrė viceministru.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2018, 2:23 PM

Alytaus savivaldybės tarybos nariai praėjusią savaitę iš pareigų atleido vicemerą T.Tamulevičių, kuriam buvo pasiūlytas postas Vidaus reikalų ministerijoje.

Vicemero prašymui atleisti jį iš pareigų buvo pritarta vienbalsiai, Alytaus politikai karjeros laiptais kylančiam alytiškiui linkėjo sėkmės ir išlydėdami į Vilnių ragino nepamiršti Alytaus.

Tuo metu Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) tik trečiadienį turėtų spręsti, ar T.Tamulevičius nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

Nepateisina skubos

Kodėl E.Misiūnas į savo komandą buvusi vicemerą pakvietė nelaukdamas etikos prievaizdų sprendimo?

Toks klausimas kilo vienam visuomeninio judėjimo „Už Alytų“ lyderių Tomui Pačėsui.

„Mes nežinome, koks bus VTEK sprendimas, bet paprasčiausiai reikėtų jo sulaukti.

Dabar vežimas tarsi statomas prieš arklį, negalvojant apie pasekmes. Nežinau, ar tai teisinga ir etiška

Ministro pasirinkimas rodo atsainų požiūrį. Akivaizdu, kad jam nerūpi, koks bus tas sprendimas. Nes jei rūpėtų, abejoju, ar ministras apskritai T.Tamulevičių būtų pasirinkęs viceministru.

T.Tamulevičius buvo prastas vicemeras.

Tai kaip galima tikėtis, kad jis bus geras viceministras“, – svarstė opozicijai priklausantis Alytaus savivaldybės tarybos narys T.Pačėsas.

Po mėnesio buvo grąžintas

T.Pačėsas buvo vienas praėjusią vasarą T.Tamulevičiui surengtos interpeliacijos iniciatorių. Tada opozicijos atstovai iš posto išvertė ir jį, ir dar vieną vicemerę Valę Gibienę.

Tuomet T.Pačėsas tvirtino, kad Alytaus mero Vytauto Grigaravičiaus pavaduotojai dirbo prastai, o savivaldybė buvo paversta turizmo agentūra: „Turistinės kelionės po Kiniją, Japoniją, įvairias egzotiškas šalis, o rezultatų – nulis.“

Tačiau dėl prasto darbo atleisti vicemerai jau po mėnesio grįžo į ankstesnes pareigas.

„Buvo aiškinama, kad jie grąžinami gelbėti miesto. Bet atrodo, kad dabar užsimota gelbėti jau nebe Alytų, bet visą Lietuvą.

Nesuprantu ir negaliu paaiškinti, kaip žmogui galima patikėti kuruoti visos šalies savivaldos klausimus, kai Alytuje jis nesugebėjo absoliučiai nieko“, – stebėjosi T.Pačėsas.

Laukė tarnybų pažymos

Vidaus reikalų ministerijoje T.Tamulevičius bus atsakingas už regionų politiką.

E.Misiūno patarėjas Karolis Vaitkevičius anksčiau aiškino, kad buvusį Alytaus radijo reporterį bei buvusį šio miesto krepšinio klubo atstovą spaudai ministras pasirinko dėl šios srities išmanymo.

Ministro atstovas tada BNS leido suprasti, kad sprendimas skirti T.Tamulevičių viceministru jau priimtas ir liko tik formalumas – specialiųjų tarnybų patikrinimas.

Vertina kaip specialistą

Bet E.Misiūnas prieš porą dienų „Lietuvos rytui“ sakė, jog dėl T.Tamulevičiaus jis dar nėra galutinai apsisprendęs.

Penktadienį paklaustas, kodėl nenorima sulaukti VTEK sprendimo, vidaus reikalų ministras tarsi ėmė trauktis: „Jis nei pasirinktas, nei išsirinktas.

Taip, pokalbis su juo buvo, bet teisinių sprendimų nėra.

Aš laukiu institucijų pažymų. Pats T.Tamulevičius man yra minėjęs, kad vyksta tyrimas.“

Nors ministras pripažino, kad buvusį vicemerą lydintis šleifas yra žinomas, jauną savivaldybės veikėją jis vertina kaip gerą specialistą.

Tiesa, E.Misiūnas tiesiai neatsakė, kaip elgsis, jei VTEK sprendimas nebus palankus T.Tamulevičiui.

Pranešė padėjėja

Etikos sargai aiškinasi, ar T.Tamulevičius nepažeidė įstatymo laiku nedeklaravęs ryšio su Pietų Lietuvos bėgimo klubu „Dzūkija“, taip pat ar nesinaudojo tarnybinėmis pareigomis siekdamas gauti Alytaus sporto ir rekreacijos centro bei jo trenerio paslaugas.

Skundą apie galimą tuomečio vicemero piktnaudžiavimą VTEK dar kovą parašė Seimo nario Naglio Puteikio padėjėja Laura Radzevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.