Girti prie vairo įkliuvę prokurorai baudžiami nevienodai

Po to, kai girtas Generalinės prokuratūros prokuroras Dainius Baraniūnas trečiadienio rytą Vilniuje padarė avariją, prokuratūros vadovas Evaldas Pašilis pareiškė, kad tokie nusižengimai nebus toleruojami.

Po to, kai girtas Generalinės prokuratūros prokuroras Dainius Baraniūnas (nuotr.) trečiadienio rytą Vilniuje padarė avariją, prokuratūros vadovas Evaldas Pašilis pareiškė, kad tokie nusižengimai nebus toleruojami.<br>T.Bauro nuotr.
Po to, kai girtas Generalinės prokuratūros prokuroras Dainius Baraniūnas (nuotr.) trečiadienio rytą Vilniuje padarė avariją, prokuratūros vadovas Evaldas Pašilis pareiškė, kad tokie nusižengimai nebus toleruojami.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2018, 3:15 PM, atnaujinta Dec 5, 2018, 4:05 PM

Nors paprastai girti prie vairo sėdę prokurorai yra atleidžiami iš darbo, tačiau ne visada nuobaudos būna visiems vienodos.

Prieš ketverius metus griežtos bausmės išvengė girtas savo automobilį vairavęs Klaipėdos apygardos prokuratūros organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aivaras Velutis.

Šis prokuroras buvo sulaikytas, kai savo automobiliu „Audi“ važiavo iš sodo į butą Klaipėdoje. Pareigūnas į alkotesterį tuomet įpūtė 0,88 promiles.

Be to, paaiškėjo, kad prokuroras net neturėjo teisės šiuo automobiliu važiuoti ir būdamas blaivus – buvo pasibaigęs techninės apžiūros galiojimo laikas.

Kelių policijos patruliams Klaipėdos universiteto dėstytoju prisistatęs prokuroras tuomet aiškino, kad išgėrė tik vieną skardinę alaus ir nesijautė girtas.

Alų gerti nusprendė, nes šalia esančiame kioske negalėjo nusipirkti vandens – pardavėjai nepriėmė mokėjimo kortelės, o grynųjų neturėjęs.

Pareigūnas tvirtino, jog privalėjo skubiai išvažiuoti, nes reikėjo prižiūrėti vienus paliktus mažamečius vaikus.

A.Velučio nusižengimas tuomet buvo svarstomas prokurorų etikos komisijoje. Į šios komisijos posėdį atvykęs pažeidėjas maldavo jo nebausti griežčiausia bausme – atleidimu iš darbo, nes tuomet nebus kam rūpintis vieniša motina pensininke bei dviem mažamečiais vaikais. Jis atsinešė ir visus savo apdovanojimus, tarp jų – ir gautus iš ugniagesių gelbėtojų tarnybos. Taip pat pateikė Klaipėdos universiteto sveikatos mokslų fakulteto charakteristiką.

Prokurorų etikos komisija tuomet nusprendė, jog A.Velutis savo poelgiu pažemino prokuroro vardą, tačiau siūlė jo iš darbo neatleisti – skirti papeikimą.

Tuomet generalinio prokuroro pareigas ėjęs Darius Raulušaitis jam ir paskyrė tokią nuobaudą.

Generalinės prokuratūros vadovai pasigailėjo ir kito girto už vairo įkliuvusio Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro – Remigijaus Bėtkio. Jis buvo tik pažemintas pareigose – iš skyriaus vadovo tapo eiliniu prokuroru.

Tačiau vėliau R.Bėtkis vis tik buvo atleistas iš darbo, nes girtas atėjo į prokuratūrą.

Beveik tuo pačiu metu kaip ir A.Velutis girtas už vairo buvo sulaikytas ir Kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis.

Nors daugybę valstybinių apdovanojimų už nusikalstamų gaujų triuškinimą gavusio pareigūno nuopelnų su dar tik darbą organizuotų nusikaltimų skyriuje pradėjusiu A.Velučiu net nebuvo galima lyginti, tačiau likimas kriminalistui buvo negailestingas.

Tuometis policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis pareiškė, kad jokių išimčių niekam nedarys – A.Matonį atleido iš pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.