Saulius Skvernelis jau turi kandidatų į ministrus sąrašą: pavardes nutyli

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ pripažino, kad savo galvoje turi jau po keletą pavardžių, kas gali užimti tuščias trijų ministerijų vadovų kėdes. Pirmadienį jis nusprendė pakeisti švietimo ir mokslo, aplinkos ir kultūros ministrus – Jurgitą Petrauskienę, Kęstutį Navicką ir Lianą Ruokytę-Jonsson.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.<br>D.Umbraso nuotr.
Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2018, 8:31 AM, atnaujinta Dec 6, 2018, 8:34 AM

„Yra kandidatai, su kuriais kalbamasi, manau, kad artimiausiu metu bus galima vykdyti derinimo procedūras ir teikti jas prezidentei“, – ketvirtadienio ryte kalbėjo premjeras.

S.Skvernelis prasitarė, kad tikisi, jau kitą savaitę teikti galimas kandidatūras šalies prezidentei Daliai Grybauskaite, kad kuo greičiau būtų užtikrintas ministerijų darbas.

„Galvoje yra po keletą kandidatų, dabar reikia parinkti tuos žmones, kurie galėtų ateiti ir tęsti tuos darbus, kurie reikalingi“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Tradiciškai, jis nenorėjo paviešinti kandidatų pavardžių. „Kada bus suderintos pavardės, patikrintos tam tikrų institucijų ir suderintos su prezidente, tada tos kandidatūros ir taps viešos“, – „Žinių radijo eteryje sakė premjeras.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad trečiadienį su prezidente susitiko atleidžiami kultūros ir aplinkos ministrai. Dėl švietimo ministrės prezidentei klausimų nekilo. Po pokalbio abu ministrai teigė, kad nebenori dirbti su tokiu ministru pirmininku. Prezidentė savo sprendimo dėl ministrų atleidimo dar nėra pareiškusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.