Švietimo ir mokslo ministerijai laikinai vadovaus susisiekimo ministras R. Masiulis

Švietimo ir mokslo ministrą laikinai turėtų pavaduoti susisiekimo ministras Rokas Masiulis, aplinkos – energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas, o kultūros – ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

R.Masiulis.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Masiulis.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 6, 2018, 1:36 PM, atnaujinta Dec 6, 2018, 1:38 PM

Šie pavaduojantys ministrai numatyti premjero Sauliaus Skvernelio prezidentei Daliai Grybauskaitei trečiadienį perduotuose teikimuose dėl trijų Vyriausybės narių atleidimo, BNS patvirtino prezidentės spaudos tarnyba.

Ministras pirmininkas pateikė trijų ministrų atstatydinimą nuo penktadienį, tačiau šalies vadovė kol kas nėra pasirašiusi dekreto dėl ministrų atleidimo.

S. Skverneliui trečiadienį D. Grybauskaitei atnešus teikimus dėl trijų ministrų atstatydinimo, prezidentė vėliau susitiko su dviem iš jų, aplinkos ministru K. Navicku ir kultūros ministre L. Ruokyte-Jonsson.

K. Navickas po susitikimo pareiškė paprašęs prezidentės jį atleisti, o premjerą apkaltino prisidengiant ministrais.

Atleidžiama kultūros ministrė L. Ruokytė-Jonsson taip pat pareiškė, kad dirbti su premjeru S. Skverneliu jai nebeleistų savigarba ir tikino per savo darbo laikotarpį sulaukusi didelio spaudimo iš premjero ir jo aplinkos dėl klausimų, susijusių su žiniasklaida, tačiau jų nedetalizavo.

Ministrui pirmininkui paskelbus apie trijų ministrų keitimą, prezidentė pirmadienį pareiškė nematanti realių priežasčių Vyriausybei pertvarkyti ir norinti išgirsti priežastis dėl K. Navicko ir L. Ruokytės-Jonsson atleidimo.

Premjeras šiuos buvusių komandos narių kaltinimus atmetė, pabrėždamas, jog anksčiau per dvejus metus tokių priekaištų iš jų nėra sulaukęs.

Prezidentė yra sakiusi, kad trijų ministrų atleidimas neišsprendžia šiuo metu svarbiausios – etatinio pedagogų darbo apmokėjimo – problemos. Jos teigimu, atleisdamas ministrus „premjeras mėgina taip savo problemas nustumti ant kitų galvų“.

S. Skvernelis sako, kad pasitiki atleidžiamais ministrais, bet nori duoti naują postūmį reformoms švietimo, kultūros ir aplinkos apsaugos srityse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.