Tarp kitko. Kas ieškos ministrų, o kas – trenerio

Šiandien premjero darbotvarkėje – susitikimas su Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentu Tomu Danilevičiumi. Tiek to, ne šiandien. Bet neturėtume nustebti, jei netrukus bus paskelbtas ir toks įrašas Vyriausybės interneto svetainėje.

Vakaris Deksnys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vakaris Deksnys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2018, 6:24 AM

Mat Saulius Skvernelis atsidūrė panašioje padėtyje kaip ir LFF vadovas. Šis pagaliau ryžosi ištarti „sudie“ į dugną nugrimzdusios nacionalinės rinktinės vairininkui Edgarui Jankauskui, kurio skalpo seniai reikalavo sirgaliai. Premjeras streikuojantiems mokytojams paaukojo ministrę Jurgitą Petrauskienę, o kad nebūtų mažai, atleido ir dar porą komandos narių.

Futbolo specialistai suka galvą: kas dabar treniruos mūsų futbolininkus? Kandidatų lyg ir būtų, tik kad jie sudarę sutartis su užsienio klubais. O jei kas nors ir neturi sutarčių, dar neaišku, ar sutiks – dideliais pinigais nekvepia, bent vidutinio lygio žaidėjų neturime, užtat skaudūs pralaimėjimai, kritika ir sugadintas įvaizdis – beveik garantuoti.

O S.Skverneliui į svylančias kėdes reikia surasti net tris pasiryžusius pasiaukoti kandidatus. Atlyginimais vargu ar prisiviliosi tikrų profesionalų, iš to garbės – tik eilutė gyvenimo aprašyme, o galvos skausmo tikrai netrūks.

Ir dar nebūsi tikras, kad idėjoms įgyvendinti turėsi bent porą metų iki kadencijos pabaigos. Mat, kalbant futbolo terminais, vos pasibaigus pirmajam kėliniui premjeras jau beveik išnaudojo visus keitimus.

Bet juk artėja stebuklų metas – Kalėdos. Tikėkime, kad du vyrai tikrai susės prie bokalo, apsikeis patarimais ir ras sprendimą.

Mokytojai grįš į mokyklas. Kultūros darbuotojai džiaugsis nuolat augančiomis algomis. Atliekos ir visokios šiukšlės susitvarkys pačios, suvešėjusiuose miškuose niekas nebemosikuos kirviais ir pjūklais. O mūsų futbolo rinktinė parguldys ant menčių ir Liuksemburgą, ir serbus su ukrainiečiais, ir netgi portugalus su C.Ronaldo. Nors – stop! Šitokiems stebuklams viso šimtmečio Kalėdų magijos nepakaktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.