Nuo sausio 1-osios – didesnės išmokos neįgaliems vaikams

Gruodžio 6 d. LR Seimas vieno balso persvara pritarė parlamentaro Justo Džiugelio teiktai išmokų vaikams įstatymo pataisai, pagal kurią neįgalumą turintiems vaikams nuo kitų metų bus mokama didesnė išmoka. Dabar kiekvienas vaikas gauna 0,79 bazinės socialinės išmokos (BSI) dydžio išmoką, t. y. 30,02 Eur, o nuo sausio 1-osios negalios paliestiems vaikams išmoka padidės daugiau nei dvigubai – iki 1,84 BSI – 69,92 Eur.

 123rf. nuotr.
 123rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2018, 10:26 AM, atnaujinta Dec 7, 2018, 10:27 AM

Neįgalių vaikų būtinos kasdienės išlaidos yra žymiai didesnės nei sveikų. Tai kitokius vaikus auginančias šeimas priartina prie gyvenimo skurdo sąlygomis rizikos.

„Suprasti, kaip gyvena vaikus su negalia auginančios šeimos, gali tik patys tai patyrę žmonės. Aš tai žinau ne iš nuogirdų“, – po balsavimo sakė projekto autorius. – Be didžiulio psichologinio išbandymo neįgalaus vaiko susilaukę tėvai nuo pat pirmųjų dienų turi pirkti daugybę nekompensuojamų vaistų ir kitų priežiūros priemonių, iš savo kišenės mokėti specialistams, be kurių pagalbos atžala gali net neišgyventi. Tai didžiąją daugumą šeimų iškart stumia už skurdo ribos“.

„Aš galiu“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.