Arūnas Dumalakas. Mes be Vilniaus nenurimsim! (jų sąrašas pridedamas)

Abėcėlė per Vilniaus mero rinkimus tikrai negelbės. Mat pagal ją sudėliojus kandidatų pavardes sunkiasvorės atsidurs sąrašo pabaigoje. Tų, kurie turi daugiausia galimybių laimėti.

V.Jurkūno pieš.
V.Jurkūno pieš.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 8, 2018, 7:00 AM

Juk turbūt daugeliui nekyla abejonių, kuris kandidatas geriau pažįstamas vilniečiams, – buvęs europarlamentaras A.Degutis, kuris yra sąrašo viršuje, ar „galiorkoje“ esantis buvęs meras A.Zuokas?

Tad politologų tikinimai, kad sąrašas labai spalvingas, kad vieno lyderio nematyti, kad vyks įnirtinga kova, verčia abejoti. Sąrašas nuobodus kaip abėcėlė, su kuria susipažįstant Žemaitės Joneliui net seilelė nutįso.

Tik Joneliui varvinti seilės žvelgiant į Vilnių besiruošiančių valdyti vyrų būrį (deja, bet dailiosios lyties atstovių jame nematyti) nėra ko. Ryškiausios žvaigždės kitąmet kovos dėl vietos S.Daukanto aikštės rūmuose. Dangoraižis Konstitucijos prospekte nustumtas į antrąją vietą.

Buvęs europarlamentaras Kovo 11-osios Akto signataras A.Degutis stos į kovą dėl sostinės mero kėdės įsteigęs visuomeninį rinkimų komitetą „Gedimino miestas“. Kokiu tik miestu Vilnius jau nevadintas. Nuobodu, žiovulį kelia.

Tiesa, į komitetą jam pavyko prisikviesti žinomų pavardžių, bet ar jos išgelbės ir A.Degutis pateks į antrąjį rinkimų turą?

Vienas pirmųjų apie dalyvavimą rinkimuose paskelbęs Seimo narys konservatorius D.Kreivys bene pirmas ir susimovė ėmęs tvirtinti, kad Vilniuje iki 1940 metų buvo tramvajus, bet jį sovietai išardė.

Ar žmogus, nežinantis svarbiausių miesto istorijos faktų, gali jį valdyti? Paskui gatvėse atsirado besišypsančio D.Kreivio plakatai, kuriuose jis vaizduojamas šalia metro, bet kažin ar tokia politinė reklama užkabino. Apie metro kalbama jau tris dešimtmečius, ir daugelis turbūt supranta, kad įdiegti naują transporto priemonę – tušti pažadai.

Skirtingai nei kitų kandidatų, tų D.Kreivio plakatų vasarą mieste buvo daug, išleisti nemenki pinigai, tik ar jie ne į balą?

Vicemeras socialdemokratas G.Paluckas taip pat intensyviai kūrė filmukus, kuriuose jis vaizduojamas važiuojantis troleibusu, besikalbantis su paprastais žmonėmis.

Tik nereikia užmiršti, kad Vilnius niekada nebuvo socialdemokratiškas miestas. Be to, kokį ryškesnį G.Palucko nuopelną prisimintume, išskyrus tik tai, kad tai jaunas politikas?

Sąrašo pabaigoje – stambesnės žuvys. Kad R.Šimašius norės antrą kartą tapti meru, seniai buvo aišku. Atsiribojo nuo liberalų, sukūrė komitetą. Tad pasiruoškite kelis mėnesius klausyti iš savivaldybės skambėsiančius pažadus ką nors atidaryti, pastatyti, įkurti. Žinoma, ateityje, po rinkimų.

Europarlamentaras Darbo partijos vedlys V.Uspaskichas gali susirinkti R.Šimašiaus ir A.Zuoko priešininkų balsus. Ir šiaip jis įtartinai ilgai tyli. Tiesa, koją gali pakišti tai, jog pastaruoju metu jis su Vilniumi buvo susijęs tik tuo, kad čia nusileidžia iš Briuselio atskrendantys lėktuvai.

Vienas paskutinių apie dalyvavimą rinkimuose pranešė A.Zuokas. Tai klasika, tai jo stilius – iš pradžių išsiaiškinti, kokie yra kiti kandidatai. Jiems laiko pareikšti apie dalyvavimą kovoje dėl mero kėdės liko visai nedaug. Metas pradėti mokytis abėcėlę vardyti nuo pabaigos?

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.