Padėtį šalyje teigiamai vertina vos trečdalis apklaustųjų

Tik kiek daugiau nei trečdalis apklaustųjų šalies gyventojų padėtį šalyje vertina teigiamai.

Tyrimo rezultatai taip pat parodė, kas yra didesni optimistai, teigią, kad reikalai šalyje krypsta į gerąją pusę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tyrimo rezultatai taip pat parodė, kas yra didesni optimistai, teigią, kad reikalai šalyje krypsta į gerąją pusę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-11 17:00

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ lapkričio 9-26 dienomis atliktos apklausos duomenimis, 61 proc. respondentų į klausimą, ar pastaruoju metu reikalai Lietuvoje iš esmės krypsta į gerąją ar į blogąją pusę, atsakė neigiamai.

Kad reikalai Lietuvoje krypsta teigiama linkme mano 37 proc. apklaustųjų, o 2 proc. šiuo klausimu nuomonės neturi arba atsakymo nepateikė.

Gyventojų nuomonė šiuo klausimu per du mėnesius nuo spalio nepakito, tačiau, palyginti su respondentų atsakymais, gautais prieš metus, padėtį šalyje teigiamai vertinančių skaičius išaugo 7 proc.

Praėjusiais metais tuo pačiu laiku padėtį Lietuvoje kaip krypstančią į blogąją pusę įvardijo 68 proc. apklausoje dalyvavusių gyventojų.

Tyrimo rezultatai taip pat parodė, kas yra didesni optimistai, teigią, kad reikalai šalyje krypsta į gerąją pusę.

Teigiamą atsakymą dažniausiai rinkosi jaunimas iki 30 metų, didmiesčių gyventojai, respondentai, turintys aukštąjį išsilavinimą, taip pat tie, kurių šeimos pajamos viršija 1000 eurų per mėnesį.

Padėtį šalyje krypstant į gerąją pusę taip pat mato specialistai ir tarnautojai, besimokantis jaunimas bei respondentai, dirbantys valstybiniame sektoriuje.

Neigiamas padėties Lietuvoje vertinimas labiau paplitęs tarp vyresnio nei 50 metų amžiaus žmonių (68 proc.), kaimo vietovių gyventojų (68 proc.), respondentų, turinčių vidurinį ar profesinį išsilavinimą (65 proc.)

Kad padėtis Lietuvoje krypsta neigiama linkme taip pat mano gyventojai su mažesnėmis nei 600 eurų mėnesinėmis šeimos pajamomis (69 proc.), pensininkai (71 proc.), bedarbiai ir namų šeimininkės (69 proc.) bei lenkų tautybės gyventojai (81 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.