Kodekso pataisa: įvaikintojais negali būti ne tik psichikos, bet ir elgesio sutrikimų turintys asmenys

Siūloma Civiliniame kodekse įtvirtinti, kad asmenys, turintys psichikos ir elgesio sutrikimų ar sergantys kitomis ligomis, kurių sąrašą tvirtina Vyriausybė ar jos įgaliota institucija, negali būti įvaikintojais ir negali būti paskirti vaiko globėju (rūpintoju).

Projekto tikslas – Civilinio kodekso nuostatas suderinti su Psichikos sveikatos priežiūros įstatymo pakeitimo projektu.<br>Lrytas.lt nuotr.
Projekto tikslas – Civilinio kodekso nuostatas suderinti su Psichikos sveikatos priežiūros įstatymo pakeitimo projektu.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2018, 12:22 PM, atnaujinta Dec 12, 2018, 2:07 PM

Tokius Civilinio kodekso kai kurių straipsnių pakeitimus įregistravo Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė valstietė Asta Kubilienė.

Projekto tikslas – Civilinio kodekso nuostatas suderinti su Psichikos sveikatos priežiūros įstatymo pakeitimo projektu.

Pasak A. Kubilienės, projektu siekiama Civiliniame kodekse įtvirtinti „psichikos ir elgesio sutrikimų turinčio asmens“ sąvoką.

Šiuo metu keičiamuose Civilinio kodekso straipsniuose reglamentuota, kad psichikos sutrikimų turintys asmenys negali įsivaikinti, būti paskirtais globėjais (rūpintojais). Civiliniame kodekse įtvirtinta psichikos sutrikimų turinčių asmenų teisė sudaryti sutartį su asmeniu, teikiančiu pagalbą priimant sprendimus tam tikrose gyvenimo srityse. Taip pat numatyta, kad psichikos ligonio, nesugebančio teisingai įvertinti savo sveikatos būklės, gydymo ypatumus nustato įstatymai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.