Paklaustas apie „Gyvulių ūkio“ atspindžius biudžete, V. Pranckietis prabilo apie gyvulių skaičių

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, komentuodamas antradienį priimtą kitų metų biudžetą, „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ lengvai suklydo ir nesuprato, ko jo klausia žurnalistas.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2018, 9:12 AM, atnaujinta Dec 12, 2018, 9:13 AM

Laidos vedėjui priminus, kad radijo eteryje trečiadienį kalbėjęs Vilniaus universiteto (VU) ekonomistas Romas Lazutka tvirtino, kad biudžeto struktūra, kuri yra naudinga stambiajam verslui. „Jis teigė, kad iš esmės tai nėra, ką žadėjo valstiečių valdžia, nes rinkėjams buvo žadama kas kita“, – sakė laidos vedėjas.

V.Pranckietis pabrėžė, kad profesorius laikosi nuoseklios savo pozicijos, bet stambusis verslas šiemet nusipelnė.

„Mes neturėtume nusigręžti ir nuo to, kad verslui metai buvo labai sėkmingi. Ir kad jų pelnai yra didesni, tai yra labai gerai. Mes pasisakome, kad ir verslas vyktų sėkmingai. O dėl perskirstymo, dėl to, kad visos išmokos ir socialiniai dalykai, jie kyla šiemet, tai yra ir verslo nuopelnas, nes tie mokesčiai iš kitur ir neatkeliavo“, – sakė V.Pranckietis.

„O kodėl ši valdžia neįvykdė to, turbūt, esminio pokyčio – neišplėtė tos bazės, ir „Gyvulių ūkis“ yra dažnai minimas. Dideles pajamas gaunantiems, ir mokestinės lengvatos didėja. Nelygybė, atrodo, yra vis koduojama į priekį “, – kalbėjo laidos vedėjas, omenyje turėdamas rašytojo G.Orwello kūrinį.

Bet Seimo vadovas suprato kiek kitaip.

„Dėl to gyvulių ūkio. Jūs turbūt girdite tik vieną pusę – VU profesoriaus pasakymą, kuris gyvulių ūkyje turbūt niekada nėra buvęs. Ir jis galėtų pagarbiau kalbėti apie gyvulių ūkius, pamatęs, koks ten yra darbas. O ne iš karto reikšti nuomonę, kaip yra gerai gyvulių ūkiuose. Nes šis ūkis Lietuvoje yra susitraukęs turbūt tris kartus, lyginant su tuo, koks jis būdavo 1916 metais. Susitraukė gyvulių skaičiai“, – kalbėjo V.Pranckietis.

Laidos vedėjas, supratęs apie ką kalba Seimo pirmininkas į situaciją sureagavo tik žodžiais „O dieve, mes kalbame apie perkeltinę prasmę“.

„Nežinau, ką jūs čia turite omenyje“, – sakė Seimo vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.